Mollet serà pionera en instal·lar càmeres als equipaments esportius per poder seguir les competicions per internet

Mollet serà pionera en el programa d’instal·lació de càmeres als equipaments esportius, l’anomenat projecte ESPORTCAT.TV, amb el qual es podran seguir les competicions esportives en línia des de qualsevol dispositiu. Així li ha fet saber el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, a l’alcalde de Mollet i responsable de l’àrea d’Esports, Josep Monràs, després de visitar aquest dimecres l’Ajuntament i signar al llibre d’Honor de la Ciutat.

El projecte persegueix enfortir el teixit esportiu a Catalunya mitjançant la instal·lació de càmeres dotades d’intel·ligència artificial als equipaments esportius per automatitzar la filmació i explotació de qualsevol competició, que a través del nou servei OTT (servei per transmetre senyals de video i audio a diferents dispositius) facilitarà als usuaris l’accés al contingut de l’esport federat. Un programa que també permetrà fomentar la visibilitat dels esports minoritaris.

Per Gerard Esteva, “aquesta visita a Mollet ens omple d’orgull, ja que es tracta d’un Ajuntament que sempre ha apostat per l’esport, pel món associatiu, i que més enllà de la seva visió de competició i projecció internacional, també ha mostrat el seu compromís i sensibilitat per l’esport de base, els esports minoritaris i l’esport català en general” i en aquest sentit “apostem perquè Mollet, amb aquesta visió tan estratègica de l’esport que té el municipi, sigui pionera i pal de paller en la primera fase que posarem en marxa per digitalitzar el món esportiu”.

Per Josep Monràs, “agraïm aquesta confiança i aquest reconeixement a les nostres polítiques esportives, i sens dubte la nostra voluntat és treballar conjuntament amb la UFEC i defensar totes aquelles propostes innovadores en benefici de l’esport”. Segons Monràs “estem davant un projecte molt interessant i molt a tenir molt en compte, i tot allò que pugui modernitzar les instal·lacions esportives de la ciutat i afavorí la difusió de les activitats esportives, sens dubte és beneficiós per l’esport i per Mollet”.

L’OTT de l’esport català pretén arribar als 1,5 milions d’usuaris i 1.300 instal·lacions d’arreu de Catalunya.