Catalunya en Comú convoca a Mollet una jornada de neteja del riu Besòs

El riu Besòs, entre Mollet i Martorelles. Foto: Consorci del Besòs-Tordera

Catalunya en Comú del Vallès Oriental convoca aquest dissabte 22 de maig una jornada de neteja del riu Besòs, a Mollet. Amb aquesta jornada, els comuns volen reivindicar la importància de la defensa dels espais naturals com a patrimoni col·lectiu, i en concret del Besòs, com a necessari eix vertebrador de polítiques i estratègies territorials, que enllacin des de Barcelona i el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

A l’activitat han anunciat que assistiran la diputada al Congrès dels diputats, Aina Vidal, el portaveu de Barcelona en Comú, Enric Barcena, el regidor de Medi Ambient de Montcada i Reixac, Oriol Serratusell, la portaveu de CatComú al Consorci del Besòs, Mar Garcia i el vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Manils, a més de regidores de diversos municipis del Vallès.

Els comuns expliquen en un comunicat que han escollit Mollet com a punt de trobada d’aquesta jornada perquè tot i ser una convocatòria que afecta  molts municipis pensen que és al seu pas per Mollet on el riu Besòs està més lluny de recuperar-se a diferència d’altres indrets on el riu s’ha integrat al medi natural i urbà. Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú “la recuperació del Besòs com a espai natural vinculat a la ciutat de Mollet és una de les reivindicacions històriques que portem al nostre programa. No pot ser que Mollet continuï vivint a l’esquena del seu riu i que els ciutadans no gaudeixin d’un espai que podria ser patrimoni natural de la ciutat”

La jornada començarà a les 09:30 als voltants de l’estació de Mollet-Sant Fost.