Un jutjat perdona 296.000 euros a un petit empresari de Mollet que es va arruïnar a causa dels crèdits

Jorge Almero mostra la sentència favorable

El Jutjat del Mercantil núm. 10 de Barcelona, ​​ha concedit a un veí de Mollet, Jorge Almero, el Benefici d’Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), alliberant a aquest petit empresari d’un deute que ascendia a 296.283 euros.

Jorge Almero afirma que “estic emocionat perquè ha estat un suplici, ja que no podia refer la meva vida econòmica. Per això, els diria a altres persones que iniciessin el procés com més aviat millor”, conclou referint-se a l’opció que hi ha avui d’acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat.

Els advocats de Repara Tu Deuda, empresa de Sabadell que ha portat el cas als tribunals, ens expliquen la història de Jorge Almero. “Tenia un negoci de distribució d’aliments carnis i embotits i repartia a diferents superfícies alimentàries i al petit comerç. Va sol·licitar un crèdit obert per anar fent els pagaments a proveïdors i poder tenir més crèdit per avançat per anar comprant el gènere. Amb una bona facturació, anava al dia de tot. Un bon dia va veure que el negoci tenia perdudes i no sabia d’on venien. Va descobrir que diversos empleats li estaven furtant. Encara que va posar fi a aquestes incidències, la situació es va torçar amb l’arribada de la crisi. No podia complir amb el pagament de préstecs que tenia i va demanar algun més per estar al dia. Al final, va decidir no endeutar-se més i iniciar el procés.

Jorge Almero tenia també deute públic amb Hisenda, Seguretat Social i l’Ajuntament de Barcelona. La Llei de Segona Oportunitat va entrar en vigor a Espanya el 2015, però fins ara no contemplava la cancel·lació del deute públic, només la relativa a creditors privats. Els responsables de Repara tu Deuda Abogados expliquen que amb aquesta sentència s’avança perquè el deute amb administracions públiques també sigui objecte de cancel·lació, de moment a través d’un pla de pagaments a cinc anys en el qual no s’inclouen interessos i que serà revisat per un jutge d’acord amb la capacitat de pagament de cada deutor.