Catalunya en Comú denuncia que alguns punts del Besòs, entre Mollet i Martorelles, serveixen de desguàs d’objectes sostrets a les deixelleries

Catalunya en Comú al Vallès Oriental va reunir, aquest dissabte al matí, més de 50 voluntàries a la llera del riu Besòs, a l’alçada de l’antiga fàbrica Derbi, entre Martorelles i Mollet. L’objectiu de la trobada era fer neteja de residus de les lleres del riu i, així, els voluntaris equipats amb mascaretes, guants i sacs, varen arreplegar un total de 1.100 kg de diferents tipus de residus, segons han informat en un comunicat.

Els participants van lamentar el deplorable estat de la llera del riu en alguns punts concrets, que s’han convertit en veritables abocadors, eminentment pel desguàs de material electrònic sostret de la deixalleria de Martorelles, i van anunciar que portaran aquesta problemàtica als òrguens del Consorci de Residus i del Consorci del Besòs, per a posar-hi solució.


A la trobada i a la neteja van participar diferents dirigents de la formació entre ells la Portaveu al Congrés de Diputats d’En Comú Podem, Aina Vidal i el Portaveu de Barcelona enComú, Enric Bárcena (del Barcelonès), la Secretaria d’Organització del partit, Agnès Petit i el regidor de Medi Ambient de Montcada i Reixac, Oriol Serratusell. També van estar presents la regidora montornesenca, Mar Garcia, membre de l’Executiva del Consorci del Besòs, de Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, i de Jordi Manils, vicepresident del Consell Comarcal, així com de regidors de molts altres municipis del Vallès Oriental.

Des de l’organització, en un comunicat, diuen mostrar-se satisfets de l’èxit de la convocatòria i de la utilitat de l’acció duta a terme, i van reclamar a la ciutadania i a les administracions que prenguin consciència del valor del nostre patrimoni natural i de la necessitat d’invertir en la sevaprotecció i dignificació. “La pandèmia ens ha ajudat a valorar els nostres espais naturals, ara calen polítiques decidides per a enfortir-los i que les ciutats deixin d’estar-hi d’esquena; volem que els rius tinguin un paper protagonista als nostres pobles”, explicaven.