S’atura la caldera de biomassa de Plana Lledó mentre no es resolgui l’avaria que va provocar dissabte un excés de fum

Una avaria en un dels ventiladors de la caldera de biomassa que hi ha instal·lada al costat del pavelló d’esports de la Plana Lledó sembla que va ser la causa de l’excés de fum que es va produir en aquesta instal·lació el passat dissabte 22 de maig i que va acabar provocant les queixes dels veïns i també un prec del grup municipal d’Ara Mollet ERC MES.


En un comunicat, l’Ajuntament de Mollet explica que a causa  d’aquesta situació es va contactar amb l’empresa encarregada del manteniment per tal que procedissin a revisar la instal·lació i comprovessin els motius que produïen el fum.  Dissabte al vespre la caldera de biomassa es va aturar fins que es repari i es comprovi el seu correcte funcionament.


“L’Ajuntament ha requerit a l’empresa del manteniment per tal que resolgui la incidència tan aviat com es pugui i perquè estableixi un mecanisme de detecció de possibles avaries similars en un futur”, indica el mateix comunicat.


La caldera de biomassa de Plana Lledó es va inaugurar el maig de 2018 i permet escalfar les instal·lacions i l’aigua corrent per als vestidors del pavelló i també dona servei a l’Escola Joan Salvat Papasseit.


 L’Ajuntament defensa aquesta instal·lació energètica i recorda que gràcies a ella no només s’estalvia energia i es redueixen les emissions de CO₂, sinó que també s’estimula la gestió dels boscos incidint en l’aprofitament de la seva massa forestal donant sortida al mercat de l’estella, que és el combustible que s’utilitza, minvant el risc d’incendis. 
També recorda que  els residus que provoca – la cendra- es reaprofiten per generar adob que s’aboca a Gallecs o a les zones arbrades i enjardinades de la ciutat.