L’Ajuntament de Mollet col·labora amb la PIMEC per donar suport a les pimes i els autònoms del Baix Vallès

La patronal PIMEC Vallès Oriental i l’Ajuntament de Mollet han establert un mecanisme de col·laboració per donar suport a les pimes i els autònoms de Mollet i del Baix Vallès i contribuir així a la reactivació de l’economia. Així s’han compromès a fer-ho aquest dimecres després de l’acte de signatura del conveni al qual hi han assistit, entre d’altres, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, el regidor coordinador de l’Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació, Raúl Broto, el president de la patronal al Vallès Oriental, Daniel Boil, i el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta.

Després de signar aquest acord de col·laboració, ambdues entitats han remarcat la seva contribució conjunta a l’hora de donar un servei pròxim i de qualitat al teixit empresarial i comercial del territori, a través de l’espai MolletHub, el qual té com a missió la dinamització dels autònoms, emprenedors i pimes, a través de jornades d’interès, de formacions i de la creació de sinergies.

La patronal PIMEC, fruit d’aquest acord, crearà un Consell Territorial del Baix Vallès, format per empreses del mateix territori amb la finalitat de ser més proper i efectiu en les seves accions de representació i defensa dels interessos del teixit productiu. D’altra banda l’Ajuntament de Mollet, a través d’EMFO, facilitarà que PIMEC tingui un espai permanent al MolletHub per, entre altres objectius, treballar plegats en l’oferta formativa, i que també formi part del Consell Econòmic i Social per planificar a mitjà i llarg termini l’estratègia econòmica de la ciutat.

El conveni prioritzarà l’impuls i la promoció de l’activitat de les pimes i els autònoms del territori per contribuir a la reactivació i la recuperació de l’economia davant el context de crisi per la Covid-19.

Per al regidor coordinador de l’Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació, Raúl Broto, “aquest pas endavant ens serveix per formalitzar una relació que ve de lluny i que referma el nostre compromís mutu per treballar en benefici del nostre teixit industrial, autònoms i emprenedors”.

Per la seva banda, el president de la patronal al Vallès Oriental, Daniel Boil, ha destacat “la importància de Mollet com a referent industrial i l’empenta del seu Ajuntament creant espais de trobada que creen sinergies com el MolletHub, una iniciativa pionera de la qual estem molt orgullosos de poder formar-ne part”.

Mentrestant, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, creu que “les iniciatives público-privades com les que avui tirem endavant són claus, i en aquest context més que mai, per reactivar el nostre sector productiu” i per aquest motiu ha volgut “felicitar l’Ajuntament de Mollet per fer aquest pas, un pas que s’emmarca en el que jo anomeno polítiques útils”.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “aquest pas ens servirà per seguir explorant totes aquelles iniciatives que tinguin com a objectiu generar riquesa en benefici de la ciutadania” i “en el fons, aquest acord estratègic, el que fa és reforçar les nostres polítiques socials, ja que si impulsem l’activitat econòmica, empresarial o industrial, el que estem fent és contribuir al fet que tothom pugui optar a una feina de qualitat, i això referma el nostre compromís social”.

Per part de l’organització empresarial, també han assistit a l’acte, l’adjunt a la presidència de PIMEC, Miquel Camps, el president de PIMEC Joves, Josep Soto, el delegat territorial, Enric Vallejo, i la coordinadora de territori, Marta Artieda.