Salvem el Calderí anuncia que obre la via legal per evitar la urbanització de l’espai

Moment de la concentració davant de l’Ajuntament. Foto: Ferran Ruz

Més d’un centenar de persones van participar aquest divendres a la tarda a la concentració convocada a la plaça de l’Ajuntament per la plataforma “Salvem El Calderí”  per mostrar la seva oposició a la urbanització d’aquesta zona aprovada pel ple municipal de l’Ajuntament de Mollet i que té el vistiplau de la Generalitat. Entre els assistents hi havia representants de diferents formacions polítiques, entre elles dels grups municipals d’Ara Mollet ERC i Mollet en Comú que en el seu dia  van votar en contra d’urbanitzar l’espai. En la seva representació van parlar las regidores, Marta Vilaret i Marina Escribano.

A la concentració es va anunciar que al marge de les mobilitzacions, que tot just ara comencen, s’obrirà una via legal i es presentarà  un recurs contra la urbanització d’aquest espai.  La urbanització del Calderí, a  més a més de l’Ajuntament que ja ha fet tots els tràmits, té el vistiplau definitiu de la Generalitat. Ara començar el procés d’urbanització depèn ja només dels propietaris, especialment del majoritari, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona. 


La Plataforma Salvem El Calderí ha indicat que aquest divendres va ser  “un dia molt especial per la lluita per salvar l’espai agrícola del Calderí. Obrim la via legal i activem la de la mobilització popular”. La plataforma va donar també les gràcies a totes les persones, entitats, col·lectius i forces polítiques que van donar suport a la mobilització.