Ara Mollet ERC organitza la setmana de la memòria històrica amb la presentació d’un llibre i un muntatge teatral

Amb motiu de la celebració del 90è aniversari de la fundació d’Esquerra Republicana de Catalunya, la secció local de Mollet del Vallès ha organitzat un conjunt d’activitats englobades dins de la “Setmana de la memòria històrica”.

La primera d’elles és la presentació del llibre “Desenterrar la memòria” del molletà i militant d’ERC Mollet, Antonio Gómez i Fernández. La presentació tindrà lloc aquest dimecres 2 de juny (19 h) a la seu d’Ara Mollet ERC

El llibre “Desenterrar la memòria” és el resultat d’una investigació històrica duta a terme pel mateix autor, on pretén cerca la veritat sobre la mort del seu tiet i alhora també vol ser un homenatge al mateix, qui va morir a la Guerra Civil per defensar la República. Aquest acte comptarà amb la presència d’en Juli Cuéllar Gisbert, tècnic del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. La presentació del mateix anirà a càrrec de l’Oriol López, portaveu d’Ara Mollet ERC.

Només dos dies després, el divendres 4 de juny a les 19 h tindrà lloc al Jardinet del Casal Cultural la representació de l’obra de teatre “Mort a les cunetes”, de David Pintó i Joan Valentí. L’activitat és gratuïta. La “Mort a les cunetes” és un muntatge teatral, de creació pròpia, que narra la història de La Fossa de Can Maçana: l’afusellament de nou republicans, acusats de rebel·lió i sedició, que van ser trets a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells que ho va poder explicar. Aquesta obra és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista, interpretada per l’actor Joan Valentí i l’acordionista Martí Marsal.