El 15è Cicle de Cinema Cubà de Mollet finalitza amb “Sergio&Serguéi”

L’última projecció del 15è Cicle de Cinema Cubà de Mollet es farà el 18 de març al Mercat Vell (17.30 h) amb la pel·lícula “Sergio&Serguéi” del director Ernesto Daranas. Per a Mollet amb Cuba, entitat organitzadora, al marge de tancar el cicle és una projecció especial, ja que durant aquest curs els alumnes de secundària de l’INS Gallecs, dintre del seu projecte d’Aprenentatge-Servei junt amb l’ONG Alkària han escollit la seva entitat per treballar el vessant solidari de la nostra societat, fet que, segons diuen, “ens fa especial il·lusió”.

L’any 1991 l’antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Sergio, radioaficionat i professor de Marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida. Per la seva part, Serguéi, l’últim cosmonauta soviètic, es troba gairebé oblidat a l’avariada estació orbital Mir.

Sergio i Serguéi es comuniquen, començant una amistat que els ajudarà a enfrontar els canvis que tenen lloc als seus respectius països.

Aquesta pel·lícula ha estat premiada als festivals de La Habana (2017), Málaga (2018) i als Premios Forqué (2018)

La projecció inclourà una intervenció de l’Antropòloga Social Clàudia González, que farà una explicació actualitzada dels efectes econòmic, financer i comercial del Bloqueig què imposa els Estats Units a Cuba des de fa més de 60 anys.