El ple de Mollet dona suport a la PAH en les seves peticions per la nova Llei d’Habitatge

El Ple municipal de Mollet que es va dur a terme aquest dilluns va donar suport majoritari a la moció presentada per la Plataforma d’Afectats per l’Habitatge (PAH) de Mollet i el Baix Vallès on es demana als ajuntaments que se sumin a les mesures de la PAH i instin el Govern de Pedro Sánchez a incorporar-les a la Llei d’Habitatge que estan elaborant PSOE i Podemos.

La moció va ser presentada a través del grup municipal de Podem i va tenir el suport de tots els grups municipals, excepte ciutadans que va votar-hi en contra. La PAH també presentarà la mateixa moció als plens municipals de diferents municipis del Baix Vallès i altres de la comarca del Vallès Oriental i Occidental.

Amb aquesta moció l’Ajuntament de Mollet està d’acord amb la PAH en què la nova llei d’habitatge del Govern de Pedro Sánchez:

  • Ha de garantir el dret a un habitatge digne, assequible, accessible i adequada com a dret subjectiu, garantint que aquesta protecció sigui efectiva i evitant que cap persona sofreixi situació de sense llar.
  • Stop desnonaments de persones vulnerables sense alternativa d’habitatge digne i adequat, així com l’obligació de lloguer social estable per a les grans forquilles; i en la resta de casos, reallotjament digne i adequat a càrrec dels poders públics.
  • Assegurar i ampliar el parc públic de lloguer social, com a mínim al 20% del conjunt d’habitatges en vint anys, fent front a l’emergència residencial de manera prioritària.
  • Regulació estatal de lloguers a preus adequats als salaris de la població en cada zona del territori.
  • Modificació de la llei d’arrendaments urbans per a donar protecció i estabilitat als inquilins del conjunt del país.
  • Garantir els subministraments bàsics d’aigua, llum, gas i accés a les telecomunicacions, per a evitar la bretxa digital com a part d’un habitatge digne.
  • Garantir una segona oportunitat efectiva per a les llars amb deutes hipotecaris i desenvolupar mesures contra el sobreendeutament i els abusos financers i immobiliaris.
  • Ampliació pressupostària per a habitatge social i polítiques socials d’habitatge fins a arribar a la mitjana europea de parc públic, destinant, com a mínim, el 2% del pressupost estatal.
  • Assignació d’una part suficient dels fons europeus de recuperació a aquest objectiu. Participació activa de la població en tota la política d’habitatge i urbanisme.
  • És imprescindible que la Llei pel Dret a l’Habitatge incorpori aquestes demandes, blindi les legislacions autonòmiques i doni compliment d’una a la Constitució, als dictàmens de Nacions Unides i dels Tribunals Europeus.