Mollet en Comú felicita el Govern municipal per recollir una proposta seva amb la nova web de transparència

El grup municipal de Mollet en Comú ha felicitat en un comunicat al Govern municipal per la web “on van els meus impostos?”, presentada la setmana passada i ha recordat que ple municipal de setembre de 2020 aquest grup va presentar una moció on demanava justament aquesta web que ofereix informació detallada i entenedora sobre en què gasta els diners dels contribuents l’administració local.

Concretament al ple de setembre de 2020 el grup municipal de Mollet en Comú presentava una moció “Per a millorar la informació i la transparència a la ciutadania amb relació al pressupost municipal” en la que es recordava com la informació que en aquell moment apareixia al Portal de Transparència de l’Ajuntament de Mollet no complia els requisits d’actualització (hi havia informació pendent d’actualitzar) i d’accessibilitat que la llei exigia. En concret, deien aleshores els comuns, molta de la documentació no era prou entenedora per tal que qualsevol ciutadà pogués fer-ne ús. La moció reclamava que el govern local fes les modificacions necessàries per complir aquests requisits.

La moció no va poder ser debatuda en rebre un informe negatiu de secretaria i per tant va ser exposada pels regidors dels comuns com un prec.

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú recorda que “ja fa molts anys, l’única informació que hi havia al web municipal sobre els pressupostos era un resum de tot condensat en un únic full del qual ja ens van queixar. Ha plogut molt i, afortunadament, també hem avançat molt. Però des de Mollet en Comú continuarem empenyent per tal de seguir millorant”

Per últim, Mollet en Comú convida a la ciutadania que doni una ullada a aquesta nova eina municipal visitant la web i que “sigui conscient de la importància no només dels impostos sinó també de la transparència i l’accés a una informació que és de tots”.