Concentració aquest dissabte a Mollet per protestar per les noves tarifes de la llum

Aquest dissabte, 12 de juny (19 h) s’ha convocat a la plaça Prat de la Riba de Mollet una concentració per protestar per la reforma de la tarifació elèctrica, que va entrar en vigor el passat dia 1 de juny, i que implica un canvi de preus en la factura de l’electricitat.

La concentració, que ha estat convocada per una veïna de la ciutat, la Mary Moreno, ha estat notificada, compta amb els permisos per celebrar-se i té el suport de diferents persones a títol particular.

“Una pujada del 42% en un mes és robar-nos a casa nostra. Som el país d’Europa que paga més en els rebuts de llum i això és Inacceptable”, explica la convocant a les seves xarxes.

Mary Moreno demana a totes les persones que acudeixin que respectin les mesures de control de la Covid com mantenir la distància de seguretat i l’ús de la mascareta.

Des del passat 1 de juny, fruit de la reforma de la tarifació elèctrica, es calcula l’energia consumida d’acord amb tres períodes horaris, un model que s’aplica tant al mercat regulat com al mercat lliure d’aquells contractes amb una tarifa contractada igual o menor de 15 kW, que és el majoritari i el que s’aplica als consumidors més modestos.