El regidor de Mollet Oriol López s’incorpora a l’executiva d’ERC com a secretari de coordinació municipal i ciutats grans

Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat aquest dilluns una remodelació de la seva Executiva Nacional. El motiu és que alguns dels seus integrants han fet el salt a posicions destacades del Govern i el partit ha considerat que calia reforçar la direcció.

Entre les novetats, segons han avançat diversos mitjans, i amb la vista posada a les eleccions municipals del 2023, Esquerra reforça l’àrea d’estratègia municipal on l’exdiputada al Congrés Laia Cañigueral serà la secretària de coordinació de política supramunicipal. També es pretén crear la Secretaria de Política Municipal i projectes transversals, que correria a càrrec de la, fins fa poc, delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps. La Secretaria d’Estratègia Municipal, fins ara liderada per l’exdiputat Marc Sanglas, incorpora la gestió de les grans ciutats en la nova Secretaria de Coordinació Municipal i Ciutats Grans, que encapçalaria Oriol López, regidor d’ Ara Mollet ERC a Mollet del Vallès. Sanglas és ara el nou director general de Qualitat Ambiental i Acció Climàtica.

Aquests canvis van ser aprovats aquest dilluns per l’executiva actual i haurà de ser aprovats pel consell nacional del partit, que se celebrarà dissabte que ve.

Oriol López, en cas de confirmar-se el nomenament pel Consell Nacional, serà el segon molletà a l’executiva. Actualment la regidora Marta Vilaret ja és la vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva.

Altres incorporacions són les de l’exconsellera Alba Vergés i l’exregidor de Badalona Oriol Lladó que es converteixen en vicesecretaris generals de l’executiva. L’exconseller Anna Simó també torna a l’executiva en el càrrec de secretària d’educació, cultura i esports i l’exconseller, el granollerí Chakir el Homrani com a secretari de política de treball.