Pere Garriga guanya el XIII Memorial Internacional d’Escacs Ezequiel Martín

Pere Garriga, el guanyador

El Pavelló de Riera Seca ha acollit aquest diumenge el XIII Memorial Internacional Ezequiel Martín organitzat pel Club d’Escacs Mollet. La recuperació d’aquesta cita esportiva, una de les més destacades de la temporada, va ser molt ben acollida per l’entitat, ja que l’any passat es va haver de suspendre a causa de l’epidèmia.

El memorial va tenir el suport del Grup Miralles, de Molletauto i de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, així com de la Federació Catalana d’Escacs.

L’aforament permetia fins a 108 jugadors, distribuïts en 54 taules de quasi 1,85 metres cada una, amb separació de més de dos metres entre taules. L’espai, obert als quatre vents, permetia la circulació d’aire malgrat la temperatura ambient, força elevada. Finalment, amb algunes baixes justificades per precaució sanitària algunes i per raons de força major altres, van disputar el torneig 104 jugadors de tot nivell, edat i procedència.

En aquesta ocasió, quatre grans mestres i quatre mestres internacionals encapçalaven el rànquing, seguits de diversos mestres FIDE i mestres catalans, que van lluitar de valent pel trofeu. El diumenge, entre els participants hi havia tres dels guanyadors en edicions anteriors, però va ser Pere Garriga i Cazorla, jugador local i que milita al club d’ençà que es va federar quan era un nen, qui va aconseguir una meritòria victòria amb 7,5 punts, empatat amb el segon classificat, el gran mestre Miguel Muñoz.

El també mestre internacional argentí, i jugador del club, Tomás Sosa, va quedar tercer classificat, a mig punt dels dos primers classificats. El Mestre FIDE Cristian Fernández va fer un gran torneig, empatant a 7 punts amb quatre jugadors més, però relegat a la setena posició pels desempats.

Els millors locals, sense comptar els dos mestres citats, van ser Albert Malonda, Ramón Caro i Antonio Reyes, amb 5 punts, guanyant Malonda el premi al millor local i Reyes al millor veterà.