Tres alumnes de l’Escola Sant Gervasi obtenen un premi de la UPF per un treball sobre la llengua de signes

Tres alumnes de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa, Pol Miguel, Marc Soto i Pau Mas, així com el seu tutor, el professor de Tecnologia Xavier Valldeoriola han obtingut un accèssit del Premi UPF-FESOCA pel seu Treball de Recerca de Batxillerat “Software Traductor de Llengua de Signes Catalana”.

El jurat dels Premis els ha volgut atorgar un accèssit, ja que “mostra una sensibilitat destacable cap a la comunitat sorda catalana, intentant millorar la vida quotidiana de les persones sordes a través de la tecnologia”. El software permet la conversió de la veu en signes de la LSC mitjançant la utilització de la plataforma Unity 3D. Els alumnes han rebut la col·laboració de professors de Llengua de Signes i de la FESOCA.

Al voltant de 2.050 estudiants de Secundària i Batxillerat de centres de tot Catalunya i d’altres comunitats autònomes que tenen el català com a llengua oficial han presentat els seus treballs a l’edició 2021 dels Premis que la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge convoca anualment.