Un jove del Carib, Reginald Martyr nova promesa del Club Escacs Mollet

El Club Escacs Mollet ha fitxat una jove promesa de forma inesperada i en un lloc inesperat. Es tracta del jove procedent d’una illa caribenya, Reginald Martyr.

En Ramon Caro, president de l’entitat molletana explica, com ha estat possible aquest fixatge. “Fa uns anys, en Martí González Comas, un bon amic, i exjugador del Club d’Escacs Santa Perpètua, i que té vinculació amb alguns dels jugadors del nostre club com Antoni Pous, Antoni Reyes i jo mateix, va marxar a viure al Carib, a Santa Lucía. Hem mantingut recentment contacte amb ell i, com sabeu, va liderar la celebració del matx Santa Lucía – Mollet per internet fa uns mesos”, explica.

“Recentment, em va comentar que un jove escaquista de l’illa, residia a Barcelona i que es volia federar i, probablement, jugar amb nosaltres quan la competició torni”, segueix explicant. Van tenir un parell de converses amb Martyr, actualment estudiant a Barcelona, i van decidir incorporar-lo al club on ja ha abonat la seva quota de soci i l’import de la llicència federativa per ser un dels nostres.

Reginald Martyr a la pàgina web de l’entitat es presenta amb aquestes paraules: “Soy un ajedrecista de Santa Lucía, una isla bellísima ubicada en el mar Caribe. Tengo un ELO de 2193 y mi plan es conseguir el título de gran maestro. En mi primer torneo clásico en 2017 (Trinidad & Tobago Chess Open), derroté al maestro internacional y número 1 en el ranking entre las islas angloparlantes del caribe, Orlando Husbands de Barbados (ELO 2338). Desde entonces, he jugado en un par de torneos, notablemente el Abierto Internacional de la Raza Universidad de Medellin de 2018 donde derroté al maestro internacional colombiano Henry Panesso (ELO 2395)”

“Después de aparcar mi vida como ajedrecista durante dos años para estudiar aquí en Barcelona, tengo muchísimas ganas de volver a jugar en torneos. Al Club Mollet, le doy las gracias por permitir que forme parte del club. Seguramente la oportunidad de jugar con ustedes me ayudarán a crecer como ajedrecista y lograr mis objetivos.”