Mollet posa en marxa un nou portal web per donar a conèixer als centres educatius els projectes i activitats ambientals de la ciutat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

L’usuari pot navegar per les àrees temàtiques i clicar sobre les diferents icones o dibuixos. Els enllaços permeten accedir a jocs interactius, exposicions virtuals, vídeos, informació d’interès, bones pràctiques o projectes que es portin a terme a la ciutat.

L’objectiu principal del portal és apropar a la ciutadania els projectes i activitats ambientals que s’estan duent a terme a la ciutat, especialment com a recurs complementari per als centres educatius, fomentant paral·lelament la participació ciutadana en aquest àmbit.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha manifestat que “és un portal dirigit als centres educatius, que també pot ser interessant per la ciutadania”.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, explica que “l’objectiu del portal és donar a conèixer de forma dinàmica, interactiva i visual quins són els recursos, les activitats i els projectes que es porten a terme a la ciutat relacionats amb el medi ambient”. A més, Broto afegeix que amb aquesta eina “els centres educatius poden enriquir i complementar la bona feina que realitzen en aquest àmbit, però també pot ser interessant per a que tota la ciutadania conegui el projecte mediambiental de la nostra ciutat”.

El portal ha estat desenvolupat per l’Ajuntament amb recursos propis, complementats amb activitats i recursos procedents de la Diputació de Barcelona i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i de l’Agència de Residus de Catalunya.