Acció de la PAH a l’oficina del Banc Sabadell de Jaume I per demanar quatre lloguers socials

La PAH reclama lloguers socials per la Mònica, la Soumina, l’Alícia i l’Alba

La Plataforma d’Afectats per l’Habitatge (PAH) de Mollet i el Baix Vallès està realitzant aquest dimarts al matí una acció d’oucpació l’oficina del Banc Sabadell de l’avinguda de Jaume I, de Mollet del Vallès amb l’objectiu d’assolir quatre lloguers socials. Un grup de persones s’han presentat a l’oficina per reclamar lloguers socials per quatre dones, la Mònica, la Soumia, l’Alícia i l’Alba. L’acció, que era sorpresa, s’ha iniciat a les 11 hores del matí i els activistes han entrat a l’oficina per parlar amb els responsables i han penjat cartells de protesta als vidres de l’entitat bancària.

Des de la PAH expliquen que fins ara han actuat “a les bones” per aconseguir aquests lloguers socials, però que l’entitat bancària ha fet cas omís a les seves peticions. La PAH denuncia que el Banc Sabadell “és més fan de tractar a les famílies com bestioles que com a persones vulnerables amb drets”. “Això és a causa de l’absoluta falta de voluntat a renovar els lloguers socials que finalitzen”, comenten des de la PAH.

Segons expliquen, un dels casos, és el de la Mònica que va signar un lloguer social de tres anys amb el Banc Sabadell, el 2018 que va finalitzar el 14 de febrer d’aquest any i l’única resposta que ha rebut és “no ens truquis més que la pròxima notificació nostra que rebràs és l’ordre de desnonament”. Ara com ara, segueix pagant als jutjats i no ha deixat de fer-ho cap mes en el temps que ha durat el contracte.

La PAH, en aquest cas, denuncia que en el temps que ha durat el contracte de lloguer, el Banc Sabadell ha venut el pis, amb Mònica dins, a Promontoria Holding 208 Bv. “Una maniobra cada vegada més habitual en els bancs i fons voltor, per augmentar el desemparament de les famílies que es troben en un embolic d’empreses, de difícil accés, que l’únic que volen és recuperar l’habitatge”, denuncia la PAH.

El Decret suspès, expliquen, també afecta les famílies que ocupen habitatge buit, en mans de la banca o de fons voltor. És el cas de l’Alba, Alícia o Soumia, “a les quals se’ls va negar temps enrere tota alternativa residencial i van haver d’ocupar per poder tenir un sostre”. “L’únic que volen és poder viure dignament, pagar un lloguer social, regularitzar aquesta situació a la qual es van veure empeses i recuperar el seu dret a l’habitatge”, comenten des de la PAH.

La PAH denuncia que el Banc Sabadell ha tingut temps per solucionar aquests casos i no ho ha fet i que fins a la data han negociat de bones, “per correu, telèfon i demanat una reunió per buscar solucions”. Tot sense èxit fins que al final han decidit realitzar aquesta acció d’anar a l’oficina de Jaume I.