El Club Bàsquet Mollet i l’Ajuntament de la ciutat van de la mà per afrontar l’ascens a la LEB Plata

La satisfacció era màxima aquest dimarts a la sala de plens de l’Ajuntament de Mollet on govern local i Club Bàsquet Mollet presentaven el projecte que l’entitat esportiva molletana afronta la pròxima temporada després d’ascendir a la lliga LEB Plata. Un projecte que es va presentar quan encara no havien passat ni 24 hores d’ençà que la Federació Espanyola de Bàsquet va comunicar el seu ascens al club de Mollet.

L’alcalde i responsable de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Mollet, Josep Monràs, tenia molt clar que aquest era “un dia històric” i va mostrar la “total predisposició d’aquest Ajuntament per a contribuir a consolidar aquest nou projecte”. I no només per qüestions esportives, sinó també pel que tot això implica en l’àmbit de la promoció de la ciutat i l’activitat econòmica que genera.

De fet, el club i l’Ajuntament de la ciutat podien presentar el nou projecte al cap de poques hores de confirmar-se l’ascens perquè fa moltes setmanes que treballen amb el mateix objectiu. Des del moment en què el passat mes de maig l’ascens del CB Mollet va quedar pendent de la decisió dels despatxos, l’Ajuntament de la ciutat va indicar que faria tots els esforços necessaris perquè això fos una realitat.

REFORMES AL PAVELLÓ DE PLANA LLEDÓ

La Federació, per exemple, exigeix que els pavellons dels equips que juguen la LEB Plata tinguin unes determinades característiques que ara mateix no té el Pavelló Municipal de Plana Lledó. El nou projecte, en el que ja fa dies que treballa l’Ajuntament, comportarà l’adequació del Pavelló Municipal de Plana Lledó a aquests requeriments. Això obligarà a canviar la pista per una de parquet, incorporar dues cistelles amb peu, dos marcadors nous que obliguen les bases de la competició i també a millorar l’enllumenat per fer més efectives les retransmissions televisives. L’Ajuntament calcula que a l’agost ja podran iniciar-se les obres amb la finalitat que tot això estigui fet en iniciar-se la competició el setembre. Les obres tindran un pressupost que voltarà els 250.000 euros.

Per fer front als requeriments de la Federació als equips de la categoria LEB Plata s’hauran també d’introduir canvis en la gestió de les instal·lacions. Això es pensa obligarà a ajustar el conveni que actualment té l’Ajuntament amb el Club de Bàsquet que és qui gestiona aquesta instal·lació municipal.

Per al president del Club, Carlos Nuez, “és d’agrair l’esforç de l’Ajuntament aquestes darreres setmanes per les gestions fetes amb la Federació Catalana i la Federación Española i, sobretot, per l’adequació del Pavelló amb tots els requeriments que obliguen les bases de la competició”, tot i que “el suport i la complicitat de l’Ajuntament amb el nostre club no és nova. Tenim ben clar que aquest ascens només ha estat possible després d’anar de la mà de l’Ajuntament”.

Per la seva banda, Josep Monràs ha parlat de la “conjunció de quatre elements que han estat imprescindibles perquè el projecte tiri endavant: equip, el club, els patrocinadors, que han estat a les bones i a les dolentes, afegint i agraint als nous que s’incorporen, i l’Ajuntament, que com bé sabeu, sempre està al costat de les entitats esportives de Mollet”.

Segons va explicar el president del Club Bàsquet Mollet, Carlos Nuez l’ascens a LEB Plata, i la seva integració en la conferència Est, que inclourà desplaçaments a Les Canàries o Madrid, així com altres requeriments d’una lliga professional, calculen que obligarà a l’entitat a doblar el seu pressupost anual, actualment en uns 50.000 euros.

NOUS PATROCINADORS

D’entrada per la temporada vinent, el patrocinador principal serà Recanvis Gaudí, vinculat al club els darrers quinze anys. Així, l’equip competirà sota el nom de “Recambios Gaudí CB Mollet”. També continuaran donant suport al club l’empresa molletana DM Group i l’empresa MOLDSTOC amb delegació també a Mollet. D’altra banda, per aquest nou repte s’incorporen dues firmes més com són FIATC assegurances i l’empresa molletana SHAD del sector de la motocicleta, que serà patrocinador dels equips femenins del Club Bàsquet Mollet.

EL CLUB VOL LA COMPLICITAT DE LA CIUTAT


El CB Mollet vol tenir en aquesta nova etapa la complicitat de la ciutat i per això una altra de les novetats per aquesta temporada serà una campanya d’abonaments “amb preus molt assequibles perquè la ciutat torni a recuperar l’ambient i la il·lusió que va suposar a finals dels anys 70 l’ascens a la primera divisió nacional, màxima categoria aleshores”.