Els accidents de trànsit i els fets delictius van baixar amb força a Mollet l’any passat

Mollet va registrar l’any passat un notable descens dels accidents de trànsit i dels fets delictius també. Així s’ha constatat durant la Junta Local de Seguretat que, presidida per l’alcalde Josep Monràs, s’ha reunit aquest dimarts en format telemàtic. Dues xifres indiquen aquest descens: El nombre total d’accidents ha disminuït un 45% i els fets delictius s’han reduït un 10,5%.

L’any passar no es va produir cap accident mortal al nucli urbà amb el qual ja són 14 els anys consecutius de zero mortalitat viària. Així mateix, tan sols el 2,6% de tots els accidents són amb ferits que necessiten atenció mèdica a l’Hospital. D’altra banda, segueix sense haver-hi cap punt negre d’accidentalitat a la ciutat, és a dir, no es repeteix cap accident al mateix lloc i per la mateixa causa. En general, les principals causes dels accidents són la manca d’atenció, infracció o errada i manca de perícia.

Els fets delictius s’han reduït un 10,5% respecte al 2019, i d’entre ells, els robatoris amb força han disminuït un 31,1%, destacant els robatoris amb força a domicilis (-50,3%) a establiments (-61,4%) i a empreses (-21,4%). Pel que fa a les resolucions, aquestes han augmentat un 5,4%.

Durant la Junta, l’alcalde Monràs ha volgut “agrair-vos a la Policia Municipal i als diferents cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que opereu a la nostra ciutat, la coordinació, la professionalitat i l’enorme esforç que heu hagut de fer i encara feu en aquests temps tan difícils per a tothom”. Segons Monràs “malgrat haver de vetllar pel compliment d’unes normes inèdites per fer front a una situació inèdita, és just reconèixer la vostra tasca a l’hora de prioritzar la proacció, la prevenció, la planificació i la pedagogia promovent el civisme i la millora de la convivència ciutadana en una època, com deia, en la que no ha estat fàcil acceptar que havíem de retallar algunes de les nostres llibertats pel bé comú, i davant d’aquesta situació, la vostra actuació és digna de reconeixement i gratitud”.

D’altra banda es va informar que a l’any 2020, els cossos de seguretat van realitzar 13.714 serveis planificats, el que comporta un augment del 19,2% respecte a l’any anterior. Principalment es va prioritzar tot el relatiu a la salut i la seguretat de les persones durant el context Covid (confinament, mobilitat, horaris, ús responsable de l’espai públic, de l’ús de mascaretes, etc.) així com tot el relatiu a les diferents campanyes de trànsit, de convivència, civisme, tinença d’animals de companyia o establiments d’oci o comerços. En total, la proacció i la prevenció ha suposat el 80% del temps de treball. Entre proacció i reacció, s’han dedicat 27.942 hores.

D’altra banda, els agents Cívics han dut a terme 5.000 intervencions informatives i de conscienciació en relació amb les mesures Covid promovent el civisme per a la millora de la convivència ciutadana a tots els barris de la ciutat.