A presó dos lladres que van robar una botiga d’alimentació a Mollet

Mossos d’Esquadra de les comissaries de Nou Barris i Sant Andreu de Barcelona van detenir in fraganti el passat dilluns 5 de juliol dos homes, de nacionalitat espanyola, de 39 i 40 anys i veïns de Barcelona quan sortien de robar en una sala de joc i apostes de Barcelona.

La investigació de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona ha permès relacionar-los en un total de 12 robatoris amb violència i intimidació comesos en tres mesos a establiments comercials de Barcelona, Ripollet, Mollet del Vallès, Sabadell, Terrassa, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Viladecans.

Els detinguts amenaçaven amb armes blanques i de foc simulades els treballadors, robaven els diners en metàl·lic de les caixes enregistradores i fugien ràpidament en motos sostretes. Se’ls imputa també el robatori de cinc motocicletes que empraven per fugir dels llocs on robaven i en un dels casos un delicte de lesions.

El primer dels robatoris violents es va produir el 29 d’abril d’enguany, quan van assaltar una botiga d’alimentació de Mollet del Vallès i, a partir de llavors, van iniciar un seguit de robatoris violents a botigues i salons d’apostes de Barcelona i la seva àrea metropolitana, arribant a robar-ne tres en un mateix dia. Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per tal de recollir el màxim d’indicis i proves per tal de localitzar-los i detenir-los.

Durant el mes de maig els lladres es van dedicar a atracar diversos establiments comercials de queviures a Terrassa, Sabadell i l’Hospitalet de Llobretat. Ho feien sempre al voltant de l’hora de tancament, exigien que obrissin la caixa forta i que els donessin tota la recaptació efectuada. Van arribar a endur-se entre 500 i 1.300 euros en cada ocasió.

Durant el mes de juny els lladres van canviar d’estratègia i es van centrar en atracar salons recreatius i d’apostes de Badalona, Viladecans i Barcelona. En aquests casos van arribar a endur-se entre 1.000 i 15.000 euros cada cop. Ara bé, en dues ocasions no van poder endur-se res i en un altre fet van produir danys superiors als 2.000 euros i van robar el telèfon mòbil d’una de les treballadores del local.

Els atracadors van incrementar la violència emprada en els robatoris fins que, en el darrer assalt, unes hores abans de la seva detenció van causar lesions amb arma blanca en una mà a un treballador d’un bingo de Ripollet que van assaltar.

Finalment, la detenció dels dos lladres va tenir lloc el dilluns 5 de juliol, cap a les 23:40 hores quan tres homes van irrompre en una sala de jocs ubicada a l’Avinguda Meridiana de Barcelona. Tot i que l’establiment ja era tancat al públic encara quedava personal a l’interior fent el tancament. Els atracadors, que van arribar en una motocicleta sostreta, van entrar amb el casc posat i armats amb una arma de foc, que va resultar simulada, i una arma blanca. Van encanonar l’encarregat del local obligant-lo a obrir la caixa forta.

Mentre es produïa l’atracament, patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra es van adreçar ràpidament al lloc alertades per diversos testimonis que havien vist com els atracadors accedien violentament en el local. Els agents van poder interceptar dos atracadors just quan sortien de l’establiment i els van detenir allà mateix. Així mateix, van recuperar els 13.000 euros en efectiu que acabaven de robar i que portaven dins d’una motxilla. També es va poder comprovar que la motocicleta amb la qual es desplaçaven era sostreta. Un dels lladres va poder escapar.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dijous 8 de juliol i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per tots dos.

Els investigadors mantenen oberta la investigació per si els poden relacionar amb més fets.