Mollet commemora el 83è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys

Aquest dilluns 16 d’octubre, a les 18 h, l’Ajuntament de Mollet i l’Associació Promemòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya van dur a terme la tradicional ofrena floral per commemorar el 83è aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys i Jover.

A l’acte d’homenatge al qui va ser president de la Generalitat entre els anys 1938 i 1940 van participar la majoria de grups municipals presents al consistori així com representants d’altres forces polítiques i ciutadans a títol particular. L’acte es va fer davant del Monument a Lluís Companys i els Immolats per la Llibertat de Catalunya, per recordar tots els homes i dones que van morir per defensar la democràcia i les llibertats de Catalunya.

L’acte d’Homenatge de la ciutat al president Companys, afusellat pel règim franquista el 1940 i a tots els immolats per la llibertat de Catalunya va consistir en una ofrena floral i uns breus parlaments protagonitzats pel membre fundador de l’Associació Pro-memòria als immolats per la llibertat a Catalunya, Pere Fortuny i l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio. Fortuny, fill de l’alcalde de Mollet executat també el 1939, un any més va reivindicar que es faci justícia als represaliats per la dictadura. Fortuny, de 90 anys, és membre d’aquesta entitat de la que fins l’any passat n’era també president.