L’Irmandade A Nosa Galiza de Mollet organitza a la ciutat el 30è aniversari de la Federació d’Entitats Culturals Galleges a Catalunya

L’Irmandade A Nosa Galiza de Mollet va organitzar dissabte una ofrena floral a a Rosalia de Castro a la plaça Padrón de Mollet en el marc del 30è aniversari de la Federació d’Entitats Culturals Galleges a Catalunya (Fegalcat).

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i la regidora de Cultura, Mercè Pérez, han participat en aquesta ofrena floral a Rosalia de Castro a la plaça Padrón, on hi ha un bust de l’escriptora gallega per commemorar l’agermanament de Mollet i la localitat gallega de Padrón.

A l’acte, entre d’altres, també hi van assistir el secretari general de Política Lingüística de la Xunta, Valentín García, i l’assessor d’immigració de la Diputació d’Ourense, Manuel Carrete. A més, han estat presents el president de la Fegalcat, Domingo Balboa; el president de Centre Cultural Airiños da Nosa Galícia, José Canosa; així com els presidents de les entitats que integren la federació i la banda de gaites d’ Irmandade A Nosa Galiza de Mollet.

Posteriorment, a la seu d’Irmandade A Nosa Galiza de Mollet, es va inaugurar l’exposició Camino de Santiago amb quadres de l’artista gallega Maite Vázquez.

El dia anterior, divendres, la mateixa seu va acollir la conferència de les lletres galleges sobre a Xeneración Nós en Ourense a càrrec de Manuel Carrete.

Además, han estado presentes el presidente de la Felgacat, Domingo Balboa; el presidente del Centro Cultural Airiños da Nosa Galicia, José Canosa; así como los presidentes de las entidades que integran la federación; la banda de gaitas de A Irmandade A Nosa Galiza de Mollet