Les obres de la nau d’Amazon a Mollet avancen a bon ritme i estarà operativa a l’octubre

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha visitat les obres del nou centre logístic d’Amazon al Polígon de Can Magarola, als terrenys de l’antiga Bacardí. Els treballs avancen a bon ritme i es preveu que la nau estigui operativa a mitjans d’octubre. El projecte està desenvolupat per SEGRO, empresa especialitzada en immologística líder en l’àmbit europeu.

La comitiva estava formada també per la Sènior Operations Manager d’Amazon Logístics, Roser Sellers, la primera tinenta d’alcaldia de Mollet, Mireia Dionisio, David Alcázar, director general Espanya de Segro i David Fernández, director de desenvolupament tècnic de Segro.

El centre de Mollet suposarà la creació de 130 llocs de treball fixos, a més de 170 oportunitats de treball per a 6 empreses de repartiment de la ciutat i es preveu que estigui operatiu al voltant de l’octubre. La nau tindrà uns 7.000 m² de superfície i un aparcament amb capacitat per uns 400 vehicles. Es preveu que es puguin repartir uns 20.000 paquets diaris al Vallès Oriental i part del Vallès Occidental.

L’alcalde Monràs destacava que “la implantació d’Amazon a Can Magarola és una molt bona notícia per la ciutat sobretot per la creació de llocs de treball directes i indirectes que generarà, però també per la consciència mediambiental que té el projecte pel seu compromís amb la sostenibilitat i la reducció de les emissions de CO2”, i va afegir “Des del govern municipal continuaren esmerçant tots els nostres esforços per generar oportunitats de feina pels molletans i les molletanes”.

En la mateixa línia, la Senior Operations Manager d’Amazon Logísitics, Roser Sellers, assegurava que “estem encantats d’invertir a Mollet amb aquesta nova estació logística que proporcionarà una entrega eficient als clients, i crearà desenes d’oportunitats de treball per diferents professionals”.

La nau incorpora fusta natural a l’estructura de la coberta i a la façana de l’edifici, el que implica una reducció de les emissions de CO₂ així com una reducció de soroll perquè l’espai de treball sigui més còmode per als treballadors. Tota la instal·lació incorpora els darrers estàndards de seguretat i sostenibilitat (certificació Breem “Very Good”) així com nombrosos materials innovadors orientats a la reducció de la petjada de carboni.

L’espai permetrà gestionar la distribució d’Amazon d’una manera més eficient i amb menys impacte mediambiental. Una altra de les característiques seran els 500 m² de panells solars que hi haurà al sostre, que produiran uns 100 kW d’electricitat. La coberta està dissenyada de forma que s’aprofiti al màxim la llum natural i la il·luminació serà LED. Hi haurà punts de càrrega per afavorir la flota de vehicles elèctrics.