Un programa de l’Ajuntament de Mollet contra la pobresa energètica reconegut per la Fundació Naturgy

El programa Mollet amb energia, impulsat per l’Ajuntament de Mollet per combatre la pobresa energètica, ha quedat finalista del Premi a la millor iniciativa social en l’àmbit energètic, que atorga la Fundació Naturgy. És un premi per a projectes relacionats amb l’energia amb fins socials. Ha estat l’únic Ajuntament finalista.

La cerimònia d’entrega s’ha celebrat aquest dimarts a l’Auditori Naturgy, a Madrid. La primera tinenta d’alcaldia de Mollet, Mireia Dionisio, ha estat l’encarregada de recollir el reconeixement com a finalista.

Amb aquest premi, la Fundació Naturgy vol guardonar persones, entitats o institucions que han posat en marxa projectes energètics que tenen com a objectiu millorar la vida dels més vulnerables. Poden ser projectes d’inclusió social, educatius o mediambientals, entre d’altres. Aquesta és la segona edició del Premi i s’han presentat gairebé 60 projectes. Mollet amb energia ha estat entre els deu finalistes.

Mollet amb energia és un projecte que pretén combatre la pobresa energètica en aquelles llars on hi viuen persones grans. El programa està realitzant una avaluació en 90 domicilis de la ciutat on hi viu gent gran atesa pels serveis socials de l’Ajuntament. A partir de l’estudi dels diferents casos i situacions, es procedirà -si s’escau- a instal·lar elements per a una millor eficiència energètica, com ara bombetes de baix consum o regletes per interruptor.

El programa també preveu l’assessorament sobre pautes de consum eficient o la realització dels tràmits necessaris amb les companyies subministradores per optimitzar contractes. També inclou arranjaments amb més profunditat per aquelles llars on es detectin necessitats urgents.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “la lluita contra el canvi climàtic és un eix fonamental de les polítiques municipals. Amb aquest projecte hem estat capaços de compaginar l’eficiència energètica amb la protecció d’un dels col.lectius més vulnerables, la gent gran”.

En paraules de la primera tinent d’alcaldia, Mireia Dionisio, “Mollet és una ciutat treballadora que porta moltíssims anys treballant contra el canvi climàtic i buscant la igualtat perquè ningú es quedi enrere. Rebre reconeixements com aquests ens anima a seguir per aquest camí, convençuts i convençudes que des del món local també es pot millorar la nostra societat”.