Els millors billaristes d’Espanya se citen a Mollet a l’XI Open de Billar Americà

El Mercat Vell de Mollet acollirà entre el 9 i el 12 de setembre l’XI Open de Billar Americà de Mollet, organitzat per l’associació AMOBA amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’Open de Mollet és considerat pels mateixos billaristes com el millor open de Billar Americà de Catalunya i un dels tres millors de tot Espanya.

En l’edició d’aquest any, tot i les restriccions derivades de la Covid-19, que obligaran a limitar l’aforament del Mercat Vell, participaran 160 jugadors, entre els quals hi haurà campions del món, entre altres billaristes de primera línia.

L’edició d’aquest any repartirà 7.100 euros entre els vint millors billaristes del torneig. Els beneficis del campionat es destinaran al menjador social de Càritas de Mollet.

Segons va explicar el president d’AMOBA, Gerard Camps, hi havia moltes ganes de tornar a organitzar l’Open i el retorn de la competició, que l’any passat no es va poder fer, ha estat molt ben rebuda i les 160 inscripcions disponibles es van exhaurir en només una setmana. Es tracta, a més a més, del record històric de participants, assolit també el 2019, que va ser l’última edició. “Sempre hem igualat o superat la barrera de participants de l’any anterior”, ha dit Camps.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha destacat que aquest Open “situarà, per onzena vegada, la ciutat com a referent del billar a Catalunya, Espanya i Europa”. “Tindrem els millors billaristes de la modalitat”, ha assegurat. També va agrair l’esforç que fan entitats com AMOBA per tirar endavant activitats que potencien la ciutat.

BILLARISTES DE PRIMERA

L’edició d’aquest any comptarà amb el campió del món de Bola 8 i tres vegades guanyador de l’Open de Mollet, Nacho Smith; el campió del món de Pool 51, Quim Reyes; el dues vegades subcampió del món de Bola 8, Ivan Belmonte; el considerat millor jugador europeu d’Snooker, Daan Leyssen; el campió d’Aragó de Bola 8 i últim guanyador de l’Open de Mollet, Damián Rodríguez; i també amb Gabi Carral, que ha jugat en circuits professionals i ha arribat a ser el número 4 del món en Bola 8.

L’Open de Mollet repartirà 7.100 euros entre els vint millors billaristes. La màxima dotació, de 1.200 euros, serà pel campió de Bola 8. El millor júnior s’emportarà el Trofeig Villacastin, amb un tac Buffalo Maxum de regal, i el millor molletà serà premiat amb el Trofeig Pitapes, amb un àpat per a dues persones.

A causa de la Covid-19, tots els billaristes hauran de jugar amb la mascareta posada. El Mercat Vell, a més, tindrà control d’aforament i no hi podran haver més de 60 persones a l’interior, comptant jugadors, equips i públic.