Mollet destinarà a la millora dels espais i als serveis socials mig milió del remanent de tresoreria

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha tancat els comptes de 2021 amb mig milió d’euros en el seu romanent de tresoreria. Aquesta fet permet incorporar aquests diners al pressupost de 2022. Seran destinats al manteniment de l’espai públic i a polítiques socials.

L’equip de govern ha explicat al Ple la situació financera de l’Ajuntament. Així, malgrat la crisi de la Covid i a l’infrafinançament estructural dels municipis, l’any 2021 s’ha tancat amb mig milió d’estalvi en el romanent de tresoreria, que és un indicador que marca la liquiditat de la institució. Els darrers dos exercicis van ser negatius.

Segons ha explicat Mireia Dionisio, coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, en una roda de premsa, “hem superat la situació econòmica gràcies a la responsable gestió econòmica i ho hem fet sense deixar de prestar cap servei públic. Més encara, reforçant-los”.

Aquest romanent permetrà incorporar aquest diners al pressupost de 2022 i es destinarà al “manteniment i millora de l’espai públic i a reforçar, encara més, les polítiques socials”, ha assegurat Dionisio.

L’endeutament de l’Ajuntament de Mollet del Vallès representa el 48,70%, molt per sota del límit legal, que és del 110%. A més, Dionisio ha recordat que malgrat que la Generalitat manté amb l’Ajuntament un deute de més de 10 milions d’euros, “som un Ajuntament amb una bona salut financera, la qual cosa ens permet dir que som solvents, tenim liquiditat i capacitat financera”, ha afirmat Dionisio.

Finalment, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha deixat clar que “aquests números demostren la cohesió de l’equip de govern on a Mollet es fa una política econòmica responsable i aquesta gestió és l’instrument per aconseguir donar serveis públics de qualitat doncs al centre de tot estan els veïns i veïnes”.

Monràs ha recordat que malgrat la crisi econòmica de 2008 i la crisi per la pandèmia, “no hem tancat serveis, al revés, els hem reforçat, i hem portat a terme un pla de reactivació econòmica i de protecció social”.