Les obres per ampliar el servei d’urgències de l’Hospital de Mollet s’iniciaran a principis de l’any que ve

El procés per ampliar el servei d’urgències de l’Hospital de Mollet segueix avançant. Segons ha informat la Fundació Sanitària Mollet ja s’ha iniciat la licitació del concurs per redactar i executar les obres. Les empreses interessades disposaran fins al 18 d’octubre per presentar l’oferta que es valorarà i s’adjudicarà un cop analitzada tota la informació. Es preveu un termini d’onze mesos per la realització de les obres de reforma i ampliació, amb l’objectiu que les noves urgències es posin en marxa a finals del 2022. Les obres s’iniciaran a principis de l’any 2022.

El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.

L’ampliació dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500 m² més, passant de 1.000 m² a 1.500 m² de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la mateixa unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400 mil euros per a l’equipament.

El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxes i dos punts de tractament per a pediatria, 6 boxes per a traumatologia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat. Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la COVID-19 s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris.