El nou CUAP de Santa Perpètua

El passat 1 d’octubre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya anunciava la construcció d’un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària a Santa Perpètua de Moguda

Amb aquest anunci, la Generalitat va concretant al nostre territori el Pla Nacional d’Urgències de Catalunya aprovat el 2017 i llargament reivindicat per administracions i entitats del món local.

Per a Mollet en Comú aquesta és una molt bona notícia ja que, vinculada a l’ampliació de les urgències de l’Hospital de Mollet, ajudarà a millora els serveis de salut pública de la ciutat. Tot i que aquest CUAP estarà a una població veïna la seva àrea d’influència atendrà preferentment a altres poblacions del Baix Vallès disminuint així la pressió assistencial sobre l’Hospital de Mollet.

Cal destacar que Santa Perpètua és un municipi governat pels Comuns i que no ha dubtat en cedir terrenys municipals per tal de facilitar la construcció d’aquest equipament tan necessari per a tothom. Un exemple de gestió municipal que cal posar en valor.

També, per a Mollet en Comú és important destacar la tasca que ha realitzat la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès en la reclamació d’aquest i altres elements de la xarxa de salut pública a la nostra subcomarca. Una vegada més es demostra que la pressió ciutadana i la lluita persistent dels moviments socials donen els seus fruits. Mollet en Comú continuarà donant suport a aquest moviment ciutadà en les seves reivindicacions que compartim plenament.

Finalment, la sectorial de salut i benestar social de Mollet en Comú, tindrà pròximament una trobada al Parlament de Catalunya amb diputats del grup d’En Comú Podem per tal de coordinar les preocupacions del territori entorn del funcionament de la sanitat pública. Una sanitat pública que defensem fermament i que creiem que cal millorar en aspectes com ara les llistes d’espera, el funcionament de l’atenció primària, el pressupost que li destina la Generalitat, la millora en equipaments, etc.

Mollet en Comú