La sindicatura de Mollet conciencia als nens de les escoles sobre els drets dels infants

L’encarregat d’impartir les sessions és l’exsíndic Lluís Martínez

El programa El síndic a l’escola es va reiniciar la setmana passada amb l’alumnat de 5è de Primària de l’Escola Montseny de Mollet. Es tracta de les sessions que porta a terme l’Oficina del síndic personer als centres d’ensenyament de la ciutat per difondre i fer pedagogia dels drets i els deures de la infància. El programa arribarà aquest curs a un total de 350 alumnes de 5è i 6è de Primària de Mollet. L’activitat es reprèn després que el curs passat no es va poder fer a causa de la pandèmia.

Els centres que participen en aquest curs escolar són les escoles Montseny, Sant Jordi, Can Besora, Lestonnac, Federico García Lorca i  Sant Gervasi.

Les sessions, d’una hora de durada, tenen com a objectiu conscienciar l’alumnat dels drets que tenen els infants, com són el dret a l’educació, a la salut  o a la participació. Però també se’ls hi explica que tenen el deure de respectar les opinions dels altres, de complir les regles quan estan jugant o d’estar atents i concentrats a classe. 

La darrera part de la sessió està dedicada a donar a conèixer la figura del síndic personer, com aquell càrrec que defensa els drets de la ciutadania o que fa de mediador entre l’ajuntament i els veïns i veïnes.

L’encarregat d’impartir les sessions és l’exsíndic Lluís Martínez, que va acabar el seu mandat el febrer de 2021. L’actual síndic, Salvador Rovirosa, va demanar a Martínez que continués encarregant-se d’aquesta activitat.

El síndic a l’escola es porta a terme des del curs 2017-2018, tot i que el curs passat no es va poder celebrar a causa de la situació de pandèmia. Fins ara, més de 2.000 nens i nenes de Mollet hi han participat   

Pel síndic Salvador Rovirosa  “quan es potencia la col·laboració, com hem fet en aquest cas entre l’Ajuntament i l’anterior síndic, posem de manifest que l’únic objectiu és el de servir el millor possible i, de retruc, reforçar la institució i la figura del síndic, més enllà de la persona”.