El Govern de Mollet proposa als grups municipals congelar les taxes socials i actualitzar alguns impostos per sota l’IPC

L’equip de govern de PSC i Podem està presentant a la resta de grups municipals la proposta d’ordenances fiscals i preus públics per l’any 2022, que es debatrà en el ple municipal del pròxim 25 d’octubre. El document preveu la congelació de les taxes socials i l’augment de la tarifació social. La proposta actualitza els tipus d’alguns impostos i taxes per sota de l’IPC.

El document de treball planteja la congelació dels preus de l’aigua, les escoles bressol municipals, a més de la taxa que paguen els bars per a les terrasses, entre altres preus públics.

En paraules de l’alcalde Josep Monràs, “són unes ordenances fiscalment justes, tenint en compte l’actual moment, que refermen el compromís del govern municipal pel que fa a l’impuls de l’energia verda, amb bonificacions a l’IBI (Impost de Béns Immobles) i a l’IAE (Impost Activitat Econòmica) i a l’ICIO (Impost de Construcció i Obres)”.

Per a la regidora d’Economia, Mireia Dionisio “aquestes ordenances són realistes, ja que prioritzem el manteniment i la qualitat dels serveis públics”. Així mateix, ha afegit que a l’Ajuntament de Mollet “congelem les taxes socials com les escoles bressol i incrementem l’aplicació de la tarifació social en altres àmbits com l’aigua, la cultura i l’esport”.

La proposta també consolida les mesures excepcionals que s’han portat a terme per fer front a situacions econòmiques i socials que han generat les mesures per fer front a la COVID-19.