Mollet aprova congelar la majoria d’impostos i taxes amb l’excepció de l’IBI i l’IAE que pujaran un 2,7%

El Ple de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat aquest dilluns les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2022, presentades pel govern municipal. La proposta d’ordenances i preus públics per a l’any vinent s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel PSC i Podem Mollet, Junts per Mollet, i les abstencions de la resta de grups: Ara Mollet-ERC-MES, Mollet amb Comú i Ciutadans. Cal destacar que aquest era el primer ple presencial que s’ha fet a Mollet des de l’inici de l’epidèmia. Tot i això es van prendre mesures de seguretat com que les persones assistents s’havien d’identificar a l’entrada.

Segons es va explicar des del Govern els comptes estan caracteritzats per la contenció fiscal general dels impostos i taxes que s’apliquen a les famílies, conservant tot el gruix de bonificacions socials que ja existien, incloses les especials aplicades per la Covid-19, i que ara s’han ampliat.

En aquest sentit, es congelen i, per tant, es mantenen igual que l’any passat, els impostos i taxes que afecten, per exemple, a les escoles bressol, a l’Escola Municipal de Música i Dansa, a l’atenció domiciliaria, a l’aigua, a les terrasses de l’hostaleria i a la zona blava.

Tot i això pugen, per sota de l’IPC previst, impostos importants com són l’IBI i l’IAE. Concretament els dos impostos registraran una pujada del 2,7%. En el cas de l’IBI això implicarà, per un rebut mitjà, una pujada de 50 cèntims mensuals o 6 euros a l’any. L’Ajuntament considera que es tracta d’una pujada “justa i realista” i que l’Ajuntament de Mollet segueix en la banda baixa en el pagament d’aquests impostos amb relació a altres del seu entorn.

Una de les novetats previstes pel 2022 és que s’amplien les tarifacions socials a la taxa d’aigua, amb una taxa reduïda i un altra superreduïda i als programes d’Activitats, Cursos i Tallers i al programa esportiu Mou-te!. En tots els casos, les tarifacions aniran en funció dels ingressos familiars. Així mateix es mantenen les tarifacions socials ja existents com són les que afecten les escoles bressol i als residus.

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha indicat que “aquestes ordenances són progressives i justes” i ha afegit que “l’Ajuntament de Mollet sempre prioritza els serveis a les persones”.

Per la primera tinenta d’Alcaldia i regidora d’Economia, Mireia Dionisio, “un any més hem dedicat tots els nostres esforços per mantenir l’equilibri entre sostenir la qualitat de tots els serveis públics que oferim a la ciutat i, alhora, no només no augmentar impostos, sinó congelant els més importants i mantenint tot el gruix de bonificacions, fins i tot, ampliant les tarifacions socials pensant en les famílies més vulnerables, especialment en aquelles que han patit i encara pateixen els efectes de la pandèmia” i en aquest sentit “hem defensat davant la resta de grups municipals la necessitat de mantenir totes les polítiques de protecció que vam posar en marxa l’any passat arran de la Covid”. Dionisio també ha volgut “aprofitar per donar les gràcies a tots els treballadors i treballadores municipals que han participat en l’elaboració d’aquestes ordenances”.