20 anys d’activisme en defensa de la sanitat pública

Fem 20 anys d’activisme en defensa de la sanitat 100% pública del Baix Vallès. 

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès va néixer fa dues dècades a conseqüència dels dèficits sanitaris que patia Mollet, en particular, i el Baix Vallès, en general. Es tractava d’un moviment ampli i plural, en el qual participaven associacions com Adusmic, Col·lectiu Ronda, Afimoic, associacions de veïns i veïnes, sindicats com a CCOO i UGT, partits polítics de l’àmbit de l’esquerra i moltes persones a títol individual. En aquest sentit, volem recordar a grans persones que ja no estan entre nosaltres, com Jordi Bayo, Paco Rodríguez, Francisco Jiménez, Isabel Santiago, Juan Dote i Bernabé Soto. Aquestes persones ens van ensenyar el camí per a defensar la sanitat pública 100%. 

Al llarg d’aquests 20 anys hem assolit vàries conquestes, com per exemple el nou Hospital de Mollet inaugurat a l’any 2010. Però n’hi han moltes més: El nou CUAP, l’ampliació de les urgències hospital, la zona blava gratuita durant 3 hores per urgències, els terrenys al POUM per a una residència i serveis sanitaris, millores importants en rehabilitació, aturar el projecte de crear una unitat de medicina esportiva privada a l’Hospital públic, creació del Consell Participatiu, Asccesibilitat estacions a Mollet  etc. 

A més a més, durant tot aquest temps hem mantingut un contacte directe amb el Servei d’atenció a la ciutadania de l’Hospital, hem participat activament al Consell de  participació ciutadana de la Fundació Sanitària de Mollet, hem ofert moltíssim material a l’atenció primària, hospitalària i comercial del Baix Vallès durant la pandemia. També hem presentat infinitat de mocions que han estat aprovades als diversos ajuntaments de la comarca i hem promogut i participat en diverses manifestacions en defensa de la sanitat pública, teixint aliances amb altres forces socials, sindicals i polítiques per a defensar els drets socials i els serveis públics.

En aquest sentit, hem sigut membres fundadors de la Marea Blanca de Catalunya. Encara ens queda molt per fer i ho farem plegats amb la gent del Baix Vallès.  

Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès