Ajuntament i Agbar acorden ampliar les ajudes per pagar l’aigua a famílies necessitades fins als 18.000 euros

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i la companyia Aigües de Barcelona (Agbar) han renovat un any més el conveni per l’abastament d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat. El Fons de Solidaritat d’Agbar s’incrementa aquest any fins als 18.000 euros, 3.000 euros més que el 2020. Aquest conveni se signa des del 2016. Fins ara, un miler de famílies de la ciutat s’han pogut beneficiar de les ajudes d’aquest fons.

Les ajudes econòmiques es destinen a l’exempció del pagament de factures, la instal·lació de comptadors d’emergència o tallers de formació per fomentar l’estalvi en el consum d’aigua, amb l’entrega de reguladors de cabal per les aixetes.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha agraït a Agbar “que continuï col·laborant amb l’Ajuntament en favor de la ciutadania que es troba en situació de vulnerabilitat” i ha afegit que “aquest és un exemple que també haurien d’entomar les empreses elèctriques, i més en aquests moments d’increment de la factura de la llum”.

L’alcalde ha puntualitzat que “l’aportació d’Agbar permet enfortir la bossa de recursos municipals” i ha recordat que “anualment, unes 500 famílies de la ciutat reben ajudes de l’Ajuntament relacionades amb el subministrament d’aigua”.

En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, ha recordat que “l’Ajuntament bonifica un 95% de la factura de l’aigua de famílies vulnerables”. La regidora també ha recalcat que aquest conveni demostra “la importància de la col·laboració de les empreses subministradores de serveis, com Agbar, per combatre la pobresa energètica”.

El director territorial d’Agbar, Joaquim Vicens Alay, ha explicat que el conveni “respon al compromís de l’empresa en el desenvolupament sostenible” i ha afegit que “tenim la satisfacció de signar aquest acord per cinquè any consecutiu”.