Mollet estudia implantar nous mecanismes d’atenció al ciutadà com la videotrucada o per mitjà d’un assistent virtual

people on a video call
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, motivat per la relaxació de les mesures i restriccions actuals de la pandèmia, adapta i flexibilitza algunes de les mesures que es van prendre l’any passat per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19, especialment pel que fa al control d’accés a la Casa de la Vila, el funcionament de l’atenció presencial i la prestació de serveis.

Xavier Buzón, responsable i coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis ha explicat que “el context de pandèmia ha estimulat l’aparició de nous canals que són alternativa i complement a l’atenció presencial i tradicional”. Així mateix, Buzón ha considerat que “ara no és suficient oferir serveis públics en línia, doncs cal que estiguin a l’abast, siguin fàcils d’usar i estiguin adaptats a les necessitats de cada persona, així com proveïts a través de diferents canals”.

La universalització de l’ús de telèfons mòbils i l’ús massiu de diferents aplicacions de missatgeria també està modificant la forma amb què la ciutadania es relaciona amb les administracions.

El regidor Buzón assegura que “es treballa per implementar nous canals de comunicació i servei” com implantar l’atenció per videotrucada amb la possibilitat de realitzar vídeo tràmits a partir de la integració a partir de la signatura biomètrica en remot; en implantar un gestor de missatgeria (CMS) amb assistent virtual orientat a l’atenció i informació ciutadana o en redefinir i impulsar un nou projecte d’oficines electròniques que faci més accessibles els serveis i faciliti la presentació i registre de documents de forma assistida.