Dos jugadors del Club Escacs Mollet participen en una competició amistosa entre Eslovènia i Catalunya

El Gran Mestre Marc Narciso (esquerra), al costat del Mestre Internacional Michael Rahal durant el Mundial Femení de Sitges / Lourdes Porta

Amb motiu del Campionat d’Europa d’Escacs per Equips que té lloc de l’11 al 22 de novembre, a Catez, Eslovènia, la Federació Eslovena d’Escacs i la Delegació de la Generalitat de Catalunya als Balcans organitzen una competició amistosa amb l’objectiu de consolidar el reconeixement d’Eslovènia i Catalunya com a capitals de l’escena dels escacs europea, i de refermar l’agermanament entre la Federació Catalana d’Escacs i la Federació Eslovena d’Escacs. La delegació catalana inclou dos jugadors del Club Escacs Mollet.

Els dos equips, que s’enfronten aquest dimarts 9 de novembre en cinc rondes de partides ràpides, estaran formats per un Gran Mestre, un Mestre Internacional, una Gran Mestra Femenina, un jugador sub-18 —juvenil— i un sub-16 —cadet—. A la banda catalana,encapçalada pel Gran Mestre Marc Narciso, del Club d’Escacs Ateneu Colon, del barri del Poblenou de Barcelona, hi haurà el Mestre Internacional Pere Garriga i la Gran Mestra Femenina i Mestra Internacional Ana Matnadze, tots dos del Club d’Escacs Mollet. Els joves Guerau Massagué, del Club d’Escacs Lleida; i César Alcalá, del Club d’Escacs Barcelona, representaran Catalunya en les categories sub-18 i sub-16 respectivament.


Pel que fa a l’equip eslovè, liderat pel GM Matej Sebenik, comptarà amb el MI Jan Subelj, la GM femenina i MI Laura Unuk i els joves Jaka Brilej i Matic Nareks.


La competició se celebrarà a les mateixes instal·lacions on tindrà lloc el Campionat d’Europa d’Escacs per Equips, amb un ritme de joc de 5 minuts + 3 segons d’increment per jugada efectuada al rellotge, i es podrà seguir en directe per internet.


L’enfrontament anirà precedit d’una exhibició del Gran Mestre català Marc Narciso, que jugarà diverses partides simultànies contra una quinzena joves escaquistes eslovens.


Aquest dimarts també s’ha celebrat un dinar de germanor amb el delegat de Catalunya als Balcans Eric Hauck, el president i vicepresident de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas i el molletà Ramón Caro, i el president i la vicepresidenta de la Federació Eslovena d’Escacs, Milan Brglez i Darja Kaps.