Mollet guardonat, per segona vegada, amb el Premi Or Ciudad Zero per no registrar cap accident mortal

Mollet del Vallès ha estat distingit amb la Categoria d’or de la II edició dels Premis ‘Educa Ciudad Zero’ per no haver registrat cap accident de trànsit mortal al nucli urbà entre els anys 2019 i 2020. És l’únic municipi espanyol que rebrà aquest guardó durant el III Congreso internacional de Profesionales para la Seguridad y Educación Vial, que Mollet acollirà durant la setmana vinent. Els Premis són concedits per la Asociación Internacional de Profesionales para la Seguridad Vial (AIPSEV) i estan oberts a totes les ciutats d’Espanya de més de 50.000 habitants. Mollet ja va rebre aquest reconeixement en la primera edició, celebrada l’any 2019.

El jurat reconeix amb la Categoria d’or ciutats de més de 50.000 habitants que no hagin patit cap accident de trànsit mortal al nucli urbà en els últims dos anys i que durant almenys els últims tres anys hagin portat a terme polítiques de prevenció i educació viaria. Mollet fa més de tres dècades que imparteix educació viària a tots els centres d’ensenyament de la ciutat i organitza campanyes de prevenció. Al parc infantil de trànsit de Can Mulà s’imparteixen classes d’educació viaria des de fa 40 anys.

La Categoria de plata s’atorga a ciutats que compleixen aquests mateixos requisits, però que no han patit cap accident mortal de trànsit en un dels últims dos anys. En aquest cas, les ciutats reconegudes en aquesta edició són Fuenlabrada, Albacete, Ferrol i Santa Lucía de Trajana.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha afirmat que “és un honor per Mollet rebre de nou aquest guardó” i ha agraït a AIPSEV “el reconeixement a la bona feina que s’ha fet i es fa a la ciutat per conscienciar i evitar accidents de trànsit”. En aquest sentit, ha recordat que “Mollet va ser la primera ciutat de Catalunya i de les primeres d’Espanya en ser Ciutat 30 a tot el nucli urbà”. “Reconeixements com aquests ens animen a continuar en la mateixa línia i a treballar per mantenir la xifra de zero accidents mortals”, ha conclòs.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Mobilitat, Juan José Baños, ha afegit que aquest “és un reconeixement a la ciutat i a la bona tasca que fan els agents de la Policia Municipal” i ha posat en valor la feina que es fa a Mollet “en favor de la prevenció dels accidents i l’educació viària”.

L’entrega de premis se celebrarà el pròxim dimarts 16 de novembre al Mercat Vell, durant la jornada inaugural del III Congreso internacional de Profesionales para la Seguridad y Educación Vial (CIPSEVI).

El certamen reunirà una setantena de ponents d’arreu del món que debatran i exposaran experiències sobre la prevenció, l’educació viaria o l’atenció a les víctimes.

El Congrés se celebrarà a Mollet fins al divendres 19 de novembre. La jornada inaugural i la clausura es faran al Mercat Vell i es podran veure a través d’Streaming. La resta de dies seran ponències que es podran seguir en línia.

El lema d’aquesta edició serà ‘Ciutats per a les persones’. Es preveu la inscripció de més de 3.000 professionals d’arreu del món de la seguretat i la mobilitat.