El Mercat Vell de Mollet acollirà l’entrega dels premis Eines a tres projectes de transformació social

Els premis Eines, que distingeixen activitats de transformació social emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides, seran lliurats demà dimarts, 17 d’octubre, en un acte que tindrà lloc a les 18,30 h, al Mercat Vell de Mollet del Vallès, i en el qual serà presentat un anuari sobre emprenedoria, economia i innovació socials.

Els guardons, que arriben enguany a la tercera edició, són atorgats per la UAB, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental, amb suport de la Diputació de Barcelona, institucions que integren la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS). Hi haurà distincions als millors projectes de transformació social d’àmbit general, d’àmbit vallesà i d’àmbit local, tots tres amb una dotació econòmica de 2.500 euros.

Els projectes candidats tenen l’objectiu social o l’objectiu del bé comú com a raó de ser de l’activitat comercial derivada, així com incorporar un alt nivell d’innovació social; els seus beneficis han se ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social; i el mètode d’organització o el sistema de propietat han de reflectir la missió social de l’empresa i basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius.

Poden ser presentats per organitzacions socials i innovadores que combinin objectius socials amb un esperit emprenedor i que estiguin gestionades d’una manera oberta i responsable, amb la implicació de les persones treballadores i consumidores i d’altres grups d’interès relacionats amb les seves activitats.

A l’acte, intervindran autoritats de les institucions organitzadores: el rector de la UAB, Javier Lafuente; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero; el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez; l’alcaldessa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio; i la diputada provincial de la Diputació de Barcelona Eva Menor.

A més, Héctor Sala, professor del Departament d’Economia Aplicada de la UAB, presentarà l’Anuari d’Emprenedoria, Economia i Innovació Social, que enguany dedica un capítol destacat als lligams entre l’economia circular i l’economia social i solidària, i David Sánchez, tècnic d’innovació del desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, oferirà una ponència sobre el mateix tema. Conduirà l’acte la periodista Neus Parés.