Mollet del Vallès rep el Premi Educa Ciudad Zero per no registrar accidents mortals de trànsit

L’alcalde de Mollet, el regidor de seguretat ciutadana, convivència i mobilitat i el cap de la policia municipal van recollir el guardó

La Asociación Internacional de Profesionales para la Seguridad Vial (AIPSEV) va lliurar aquest dimarts a Mollet del Vallès la Categoria d’or dels II Premis ‘Educa Ciudad Zero’ per no haver registrat cap accident de trànsit mortal al nucli urbà entre els anys 2019 i 2020. La ciutat, de fet, porta 14 anys consecutius sense patir cap víctima mortal en accident de trànsit. L’entrega del guardó s’ha fet durant la jornada d’inauguració del III Congreso Internacional de Profesionales para la Seguridad y la Educación Vial, que se celebra a Mollet durant tota la setmana.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va recollir el guardó i va agrair “de tot cor” el treball d’AIPSEV en favor de l’educació viària. Va assegurar que aquest reconeixement “ens anima a seguir treballant en la línia actual, que ens ha portat a complir 14 anys sense patir cap accident de trànsit mortal”. L’alcalde va apel·lar a “l’obligació i la responsabilitat de les administracions per engegar mesures per arribar a l’objectiu de zero víctimes”. Josep Monràs va voler compartir el Premi amb la Policia Municipal i amb Josep Roca, expolicia víctima d’un accident de trànsit.

Mollet és, per segona vegada, l’únic municipi espanyol guardonat amb la Categoria d’or dels Premis Educa Ciudad Zero. La ciutat va rebre aquest reconeixement l’any 2019, durant la primera edició dels guardons.

La Categoria d’or reconeix les ciutats d’Espanya de més de 50.000 habitants que no hagin patit cap accident de trànsit mortal al nucli urbà en els últims dos anys i que durant almenys els últims tres anys hagin portat a terme polítiques de prevenció i educació viaria. Mollet imparteix educació viària des de fa gairebé 40 anys.

La Categoria de plata s’atorga a ciutats que compleixen aquests mateixos requisits, però que no han patit cap accident mortal de trànsit en un dels últims dos anys. Les ciutats reconegudes en aquesta edició van ser Fuenlabrada, Albacete, Ferrol i Santa Lucía de Tirajana.

Reconeixement als agents de la Policia Municipal de Mollet Antonio Rivas, Salvador Albertí i Fernando Marcén

Tanamateix l’AIPSEV va reconèixer amb el Premi #EducarSalvaVidas als agents de la Policia Municipal de Mollet Antonio Rivas, Salvador Albertí i Fernando Marcén per la implicació personal i professional en l’educació viària. El premi també es va atorgar a Alfred Jou, monitor d’educació viària.

L’associació també va entregar el Premi #MiEjemploEduca al pedagog Francesc Esteban i al secretari de l’Associació pel Desenvolupament de l’Educació Viària, Salvador Zoroa, per la seva entrega a l’educació viària.

Imatge del Congrés que es va iniciar aquest dimarts al Mercat Vell

III Congreso internacional

L’entrega de guardons va tenir lloc durant la jornada inaugural del III Congreso internacional de Profesionales para la Seguridad y Educación Vial (CIPSEVI), organitzat per AIPSEV i l’Ajuntament de Mollet, que se celebra a la ciutat del 16 al 19 de novembre.

La inauguració i la clausura es fan de forma presencial al Mercat Vell, i es poden seguir per Streaming i posteriorment en diferit. La resta de dies són ponències que es poden seguir en línia a través de www.cipseviprofesional.com.

El certamen reuneix una setantena de ponents d’una vintena de països per debatre i exposar experiències sobre la prevenció, l’educació viaria o l’atenció a les víctimes.