La neteja a Mollet del Vallès: ni és equitativa ni és eficaç

Cada dia són més els veïns i veïnes de Mollet del Vallès que estan cansades de veure l’estat en què es troben els seus barris.

La brutícia incrustada en les voreres, a més de ser insalubre dóna una imatge de ciutat deixada, de ciutat pobra, d’una ciutat que no mereixem.

Cada vegada que es treu aquest tema i es pregunta a responsables de l’Ajuntament de Mollet, la resposta que obtenim és pràcticament la mateixa:

«Passem nota«, «La ciutat està dividida en diversos sectors de neteja», «Els barris que no es realitzen en el #FemDissabte es realitzen durant la setmana«

La reactivitat davant aquest problema està molt bé, però trobem a faltar i necessitem aquesta proactivitat perquè aquesta dinàmica canviï.

Ja sabem que la ciutat està dividida en diversos sectors de neteja però, S’han plantejat si aquests sectors estan ben distribuïts?.

Hem de dir que falten a la veritat quan diuen que els barris que no es realitza neteja reforçada els dissabtes es realitza durant la setmana, un exemple seria un barri històric de la ciutat com a Col·legis Nous. Un barri que hem de recordar al nostre Ajuntament que no tan sols es compon de Rambla Nova, hi ha carrers i voreres adjacents que no veuen una neteja a fons en setmanes.

‘La teoria de les finestres trencades‘ és un clar exemple del que estem sofrint en el nostre municipi:


Durant aquests mesos hem escoltat diverses plataformes com MolletRespira denunciar que s’està abusant dels sopladors de fulles i que aquests provoquen partícules de pols en suspensió. Protesta que des de Molletopina compartim plenament i no podem estar d’acord amb les declaracions de la 1a Tinenta d’alcalde, Mireia Dionisio, en el passat ple municipal quan va afirmar que s’usava en comptades ocasions. No és cert, els sopladors de fulles s’usen amb assiduïtat i en carrers com els del Barri de Lourdes aquesta pols entra a les cases.

No podem entendre com la màquina que aspira pols i recull brutícia passa fins a quatre vegades per el Passatge Zorrilla i no el fa el mateix nombre de vegades per carrers com Sant Jordi, Zorrilla o Bernat Metge.

Amb això volem dir que ens reafirmem en la nostra convicció que no existeix un control exhaustiu de com i què s’està realitzant en temes de neteja.

Aquesta problemàtica l’hem traslladat al nostre Ajuntament en reiterades ocasions:

Es pot i s’ha de millorar el repartiment de neteja de barris.
Es pot i s’ha de millorar com es realitza aquesta neteja.
Es pot i s’ha de millorar la neteja amb aigua a pressió per a llevar la brutícia incrustada.
Es pot i s’ha de millorar, és la vostra labor i és la nostra petició.

Volem que Mollet del Vallès sigui un referent en neteja.

Estudiïn aquesta problemàtica, parlin amb els responsables de l’empresa de neteja, exigeixin i fiscalitzin aquesta neteja i si us plau, ja n’hi ha prou de discriminació de barris en el #FemDissabte, estem parlant de molta diferència entre els primers i últims.

Molletopina