La Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi a Alexia Putellas

El Govern, a proposta de la consellera de Cultura, ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021 a 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els premiats hi ha la futbolista de Mollet Alexia Putellas.

Alèxia Putellas i Segura ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi “per la seva exemplaritat com a representant de l’esport femení de primer ordre”. Futbolista de l’equip femení del Futbol Club Barcelona, ha estat també jugadora de la selecció espanyola. Ha participat dues vegades en el Campionat del món de futbol i, l’any 2015, la van escollir millor jugadora catalana de l’any. A més, Putellas va rebre anit la Pilota d’Or com a millor futbolista del món de la temporada passada, guardó que se suma al de la UEFA, que l’ha designada com la millor futbolista de l’any a Europa i la millor migcampista de la Lliga de Campiones 2020-2021.

Putellas s’uneix a la llista de molletans que han rebut aquesta distinció en els darrers anys com el pintor Joan Abelló; l’humorista Josep Antoni Fernández “Fer” o l’actor i director de teatre Josep Maria Pous.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció arriba enguany al seu 40è aniversari. Es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.