Mollet tindrà un pressupost de 2022 que prioritzarà la neteja de la ciutat

L’equip de govern de l’Ajuntament de Mollet de Vallès ja té enllestit els pressupostos municipals per 2022 i està negociant la seva aprovació amb els grups municipals de l’oposició.

Avui el govern ha donat a conèixer les seves principals característiques: es tracta d’un pressupost expansiu que arriba als 66 milions d’euros – 7 més que l’any passat- i que es reparteix en quatre eixos: inversió pública; enfortir els serveis socials; incrementar la seguretat i el manteniment de l’espai públic i potenciar el desenvolupament econòmic.

“Els fons europeus ajudaran a aquest pressupost expansiu, que han d’enfortir la protecció social, la recuperació econòmica i lluitar contra l’emergència climàtica i, per tant, contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenibles prioritaris per a la ciutat”, comenten en una nota de premsa.

El pressupost, que arribaria a uns 66 milions d’euros (gairebé set milions més que el de 2021), preveu un increment de les despeses de personal del 2%, seguint els criteris marcats pels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Es preveu un increment pressupostari per a la neteja de la ciutat, preveient la posada en funcionament d’un nou servei públic amb més personal, més hores de servei, més neteja amb aigua i nous contenidors per millorar el reciclatge. Així mateix, també es focalitzaran en la seguretat, amb un increment d’efectius de la Policia Municipal i agents cívics.

En l’àmbit de l’espai públic, també es preveu incorporar una partida per elaborar i desenvolupar un programa participatiu de barris, amb l’objectiu, entre d’altres, de fixar els reptes de la millora contínua dels espais públics i comuns dels propers anys. Està previst destinar-hi més de 3,5 milions d’euros en inversió pública.

Les principals línies venen marcades per enfortir la ciutat en la protecció social, tot incrementant els recursos destinats a garantir l’assistència de les persones més vulnerables, la recuperació econòmica mitjançant accions que dinamitzin l’activitat econòmica de la ciutat i la millora dels polígons d’activitat econòmica i l’emergència climàtica, apostant pel foment de les energies renovables i el desplegament del pla d’acció per l’energia sostenible i el clima.

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha deixat clar que “des de l’Ajuntament fem i farem tots els esforços necessaris per protegir a la ciutadania amb menys recursos, així com també treballarem per la reactivació econòmica i la seguretat de molletans i molletanes”. Així mateix, l’alcalde ha destacat que aquests comptes “donaran respostes a la ciutadania sobretot en el manteniment de l’espai públic”.

Mireia Dionisio, coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmica, ha assegurat que “la proposta de pressupostos, que ara estem negociant amb els grups municipals, és realista encara que també és rigorosa, valenta i ambiciosa, posant l’èmfasi en el seu caràcter social i en l’espai públic”.

Per la seva part, el coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, ha afirmat que “calia reforçar, encara més, els serveis socials i la qualitat de vida de la nostra ciutadania”. Per això, “seguim treballant per prestar uns serveis públics de qualitat més moderns, mes eficients , més sostenibles i sempre prioritzant la protecció dels més vulnerables”.