Mollet homenatja Montse Tarrés amb una Dona d’Aigua de dos metres d’alçada

Mollet del Vallès dedica una Dona d’Aigua de dos metres d’alçada a Montse Tarrés, qui va ser directora de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD) fins que va morir, el passat mes d’octubre. La figura s’ha donat  a conèixer durant un emotiu homenatge que s’ha celebrat aquest dijous a l’IMSD, coincidint amb la commemoració el Dia internacional de les persones amb discapacitat.

La Dona d’Aigua es diu ‘Montse’ en el seu record i quedarà exposada permanentment a la recepció de l’IMSD. La base de la figura ha estat una donació de l’empresa ModelPorex SL, però la decoració ha anat a càrrec d’usuaris dels centres de l’IMSD. Familiars, amics i usuaris hi han dibuixat ditades amb diferents colors durant l’homenatge.

L’acte també ha consistit en la plantada d’un arbre i en la instal·lació d’una escultura obra de Genís Aymerich, amb una placa on s’hi pot llegir “Seguim creixent amb tu, Montse”. L’escultura és una gran flor en record a la Montse, amb una branca que aixopluga cinc campanetes tibetanes, que signifiquen l’IMSD i els seus quatre centres: el Centre d’Educació Especial Can Vila, el Centre Ocupacional del Bosc, el Taller Alborada i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç. 

Irene Expósito, del Centre Ocupacional del Bosc, ha llegit un manifest que destacava la Montse Tarrés per haver dedicat “la seva vida a atendre i defensar els drets i el benestar de les persones amb discapacitats”.

L’alcalde, i amic personal de la Montse, Josep Monràs, ha assegurat que “aquest homenatge és un reconeixement a la feina fantàstica que durant tants i tants anys va fer la Montse. La seva vàlua ens segueix empenyent per continuar els projectes dirigits a la persones amb discapacitat, que en realitat són persones amb capacitats diferents que poden inventar-se coses noves cada dia”.

La regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, ha recordat Tarrés com “una companya, una amiga i una jefa que trobem molt a faltar”. En referència a la Dona d’Aigua, ha dit que “podrem recordar la Montse cada cop que vinguem a l’IMSD”.

Montse Tarrés va dedicar la seva vida les persones amb discapacitat intel·lectual. Entre 1974 i 1997 va treballar a l’escola d’educació especial Can Vila – abans Escola Àngel de la Guarda- com a mestra, cap d’estudis i directora. Des del 97 era la directora de serveis de l’IMSD. Va morir el passat 22 d’octubre a l’edat de 65 anys.  

L’IMSD, Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet del Vallès, és un organisme constituït per l’Ajuntament que té com a objectiu el tractament i la integració laboral i social de les persones amb discapacitat psíquica. El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat se celebra el 3 de desembre per promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats.