L’Ajuntament presenta un projecte pilot per combatre l’escletxa digital entre els veïns de la ciutat

L’Ajuntament de Mollet ha presentat aquest dimarts un projecte pilot per combatre l’escletxa digital a la ciutat traves de l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial

L’objectiu d’aquest projecte pilot és identificar i dimensionar les zones amb bretxa digital per dissenyar propostes i accions que permetin pal·liar aquesta situació. Mollet del Vallès és una de les tres ciutats de Catalunya pioneres en la implantació d’aquesta eina.

Aquesta solució intel·ligent, desenvolupada per Momentum Analytics i l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), vol posar el Big Data i la Intel·ligència Artificial al servei de les persones i ajudar a les administracions en la presa de decisions i la seva planificació.

En aquests moments, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ja es troba en la segona fase d’aquest projecte on s’han d’identificar les problemàtiques i dimensionar les zones amb bretxa digital per poder dissenyar i planificar accions concretes i pal·liar aquesta situació. En aquest sentit, per exemple, es veuen especialment afectades les persones grans que viuen soles, agreujades per la dificultat extrema d’aprenentatge de l’ús de les noves tecnologies.

Per Raúl Broto, coordinador de l’Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, “aquesta nova eina ens permet passar de ser un Ajuntament reactiu a un de proactiu” i ha afegit que aquestes dades “ens han de servir per prendre decisions de cara a decidir millor on destinar els nostres recursos”.

El CEO de Momentum Analytics, Albert Isern, ha volgut felicitar l’Ajuntament de Mollet “per ser pioner a nivell mundial en utilitzar el Big Data com a eina per oferir un millor servei a la ciutadania”. Isern ha afegit que aquesta eina “serveix per millorar les polítiques socials amb coneixement d’on s’han d’assignar els recursos”.

Xavier Buzón, coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, ha destacat que aquest projecte “forma part del procés global de modernització i millora dels serveis municipals de l’Ajuntament de Mollet amb l’objectiu de continuar millorant la qualitat i l’eficiència dels serveis municipals”.

En una primera fase, l’Ajuntament de Mollet ja ha implementat aquesta eina en l’Àrea de Serveis Socials que els hi ha permès tenir més dades per a planificar els recursos i poder orientar-los cap a les situacions de més vulnerabilitat.