Mobilització contra els pressupostos de la Generalitat

La Marea Blanca de Catalunya aquest mes de desembre es mobilitzarà contra el projecte de Pressupostos presentat al Parlament de Catalunya. Entenem que, malgrat estar patint una sisena onada de la pandèmia de la Covid i els efectes de l’emergència sanitària com de la crisi social que tant treballadores i treballadors com ciutadania han patit directament, els pressupostos presentats al Parlament, malgrat els discursos tant del mateix govern dels grups parlamentaris que hi donen suport no permeten afrontar aquesta dramàtica realitat des de la solidaritat  i la dignitat. 

El nostre servei nacional de salut està resistint gràcies a l’esforç dels treballadors i treballadores i de la col·laboració i responsabilitat de la ciutadania. Ara que és el moment en què s’han de concretar les paraules d’agraïment que  tants cops hem escoltat durant la pandèmia, amb els pressupostos a la mà podem comprovar que tot segueix igual: l’atenció primària, per molts PowerPoint que et presentin, no arriba als mínims del 25 %  que planteja l’OMS i la precarietat segueix instal·lada entre els treballadors i treballadores del sector.

Per això ens mobilitzem aquest mes de desembre. I ho farem tant en la nova plataforma que ha convocat manifestació a Barcelona el pròxim 12 de desembre a les 12 hores a la Pl. Urquinaona com en la campanya impulsada des de l’Aliança de Marees i Moviments Socials com amb la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics, on també serem el dia 23 davant del Parlament Catalunya. 

Serem presents amb el  lema #25%AtencioPrimariaJa perquè entenem que és imprescindible  que el pressupost ho reflecteixi, no només en el percentatge sinó també amb la destinació del pressupost assignat cap a dotar-nos d’un veritable servei nacional primarista.

A més el pròxim 12 de desembre, prop d’un centenar de col·lectius entre ells la FADSP i la Coordinadora Estatal de Mareas Blancas  a tota Espanya sortiran al carrer amb el lema “Salvemos la Atención Primaria” .  Nosaltres també  hi serem.

Fem una crida a la ciutadania, als treballadors i treballadores de la Salut, a les forces sindicals i socials a afegir-se a les diferents mobilitzacions que hi haurà aquests dies. Si la força de la gent ens permet tirar endavant enmig de la pandèmia, la força de la gent també servirà per assolir uns pressupostos que reflecteixin les nostres necessitats reals i diàries i assegurin per tant  un millor futur. Ens hi va la salut, ens hi va el demà i també l’avui.

Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès /Marea Blanca CAT