Pere Garriga del Club d’Escacs Mollet assoleix la seva segona norma de Gran Mestre internacional

Pere Garriga del Club d’Escacs Mollet ha assolit aquest dimecres 8 de desembre la seva segona norma de Gran Mestre al Llobregat Open celebrat a Castelldefels. El mestre internacional, Pere Garriga i Cazorla, ha jugat amb negres amb el fortíssim jugador de l’Índia, Sethuraman amb 2620 punts d’ELO FIDE.

“La partida ha estat espectacular i, jugant amb les peces negres i contra un rival dels més forts del torneig, ha anat collant el rival fins a fer-lo abandonar, aconseguint la norma de Gran Mestre”, explica Ramon Caro president de l’entitat.

Garriga havia de guanyar per obtenir norma de mestre internacional, la segona de les tres necessàries per obtenir el títol, el màxim per un escaquista en l’àmbit mundial.

El dimarts, Pere Garriga va guanyar l’actual campió d’Espanya, el Gran Mestre Eduardo Iturrizaga, i posava en safata la possibilitat d’assolir la desitjada norma.

En els desempats, a ritme llampec, després de perdre la primera partida, ha perdut la segona per temps estant pràcticament guanyat, i amb opcions de jugar la tercera partida i lluitar pel primer i segon lloc. Finalment, Garriga va quedar tercer classificat de 154 jugadors, partint del lloc 36 del rànquing.

El també jugador del Club d’Escacs Mollet, el mestre internacional Tomás Sosa, ha finalitzat 16è partint del 17 del rànquing, després de perdre la darrera partida, i finalitzar amb 6 punts. Una llàstima, ja que tenia opcions de fer norma guanyant. Curiosament, Sosa ha estat l’únic en guanyar Garriga al torneig.