El radar de tram de l’AP-7, entre Mollet i Barberà, és el que imposa més sancions a Catalunya

El radar de tram de l’AP-7, entre Barberà del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès, és el que imposa més sancions per excés de velocitat a Catalunya. Segons les dades proporcionades per CCMA, aquest radar de tram en sentit Girona ha registrat un total de 140.357 multes durant l’any 2023, xifra que dobla les sancions de l’any anterior. Es dóna la circumstància que a finals del 2022 l’autopista AP-7 entre Montornès i el Papiol va limitar la velocitat de 120 km/hora a 100 km/hora, cosa que va afectar aquest radar de tram.

Catalunya, amb més de 700 radars instal·lats per controlar la velocitat a les carreteres, ha estat testimoni d’un augment significatiu del nombre de multes emeses durant l’any passat. En total, s’han interposat 1.140.081 multes, cosa que representa un increment de gairebé 200.000 casos respecte a l’any anterior. Això es tradueix en una sanció cada 28 segons. El radar de tram de l’AP-7, entre Barberà i Mollet del Vallès, doncs, es pot dir que el 2023 va imposar una de cada 10 multes que es van imposar per aquest mètode a Catalunya.

El radar de tram de l’AP-7 al Vallès no només es destaca com el més prolífic a Catalunya, sinó que també se situa entre els que lideren el rànquing nacional de multes de trànsit.

En termes econòmics, aquestes multes per excés de velocitat poden ser significatives, oscil·lant entre els 100 i els 600 euros, i comportant una pèrdua d’entre 2 i 6 punts al carnet de conduir. L’impacte econòmic d’aquestes sancions també es reflecteix a les arques públiques, amb un total de 40 milions d’euros recaptats només l’any passat a Catalunya.

Altres radars destacats quant al nombre de multes imposades es troben a llocs com la C-31 entre Castell-Platja d’Aro i Palamós, ia l’AP-7 entre Ulldecona i Amposta.