Mollet un dels dos ajuntaments catalans amb millors serveis socials

L’Ajuntament de Mollet del Vallès és un dels vuit ajuntaments de tot Espanya que ha estat reconegut per  l’Asociación  Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales (AEDYGSS) per la seva eficàcia en la prestació de Serveis Socials. Pel que fa a Catalunya, el reconeixement només l’han rebut els ajuntaments de Barcelona i Mollet. El premi l’ha recollit la Coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, durant el XXVIII Congrés Anual que la AEDYGSS ha celebrat aquest passat cap de setmana a Fuenlabrada.

El guardó s’emmarca en la modalitat d’aquelles entitats locals que tramiten ajuts d’urgència en 48 hores i reconeix a l’Ajuntament de Mollet la seva eficiència en l’aplicació de polítiques públiques que garanteixen els drets socials de la seva ciutadania.

En concret, el reconeixement se centra en el fet de situar a la persona en el centre del sistema d’atenció dels serveis socials, de com s’informa, es valora i s’orienta sobre els recursos socials existents, en donar suport a la convivència personal per tal que la ciutadania pugui viure en dignitat en el seu propi entorn, en procurar prestacions i serveis per a l’autonomia personal i en atendre a les persones en situació de dependència.

Segons l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “és un honor que una entitat de renom en l’àmbit dels serveis socials reconegui la feina que es fa a Mollet, i més encara que ho faci a nivell de tota Espanya”, i en aquest sentitassenyala que “aquest reconeixement ens dona més força encara per seguir treballant en la mateixa línia i continuar posant als molletans si les molletanes al capdavant de les polítiques comunicipals.”

Per la seva banda, la Coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, ha volgut agrair “als treballadors i treballadores socials d’aquest ajuntament per la seva feina diària, discreta, i en permanent contacte amb les persones amb l’únic propòsit de fer tot el possible per millorar la seva qualitat de vida”.

Segons Díaz, “és un orgull rebre aquest reconeixement en un context tan excepcional com el que estem vivint i que ens ha obligat a incrementar esforços per seguir treballant amb l’únic objectiu que sempre ens ha ocupat i preocupat com és el fet de vetllar pel benestar els molletans i les molletanes, en especial de les famílies més vulnerables.

L’Asociación  Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales, líder en aquest sector, va ser constituïda l’any 1994 per respondre a les demandes de racionalitat, eficàcia i qualitat d’un sector en el qual estan en joc drets socials tan importants per a les persones com són l’accés als recursos per a la igualtat, la convivència personal i social o la integració social.

La mateixa associació ja va reconèixer l’any 2017 l’Ajuntament de Mollet, en aquell cas, per la seva inversió en serveis socials.

Segons el rànquing que es va establir aleshores, i a partir de les dades que va oferir el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, l’Ajuntament de Mollet del Vallès es convertia en un dels 25 de tota Espanya que arribava al “nivell d’excel·lència” en inversió social superant a totes les capitals de província d’Espanya menys Barcelona, Maó, Saragossa i Granada.