Mollet en Comú considera que les concentracions davant de la casa de l’alcalde no són la forma correcta d’actuar però denuncia “electoralisme” del govern

Mollet en Comú s’ha posicionat avui, per mitjà d’un comunicat, sobre el conflicte entre l’Ajuntament de la ciutat i part de la comunitat musulmana per la ubicació d’un centre de culte a la ciutat. Recordem que en les darreres setmanes la comunitat ha convocat concentracions tots els divendres davant de la casa de l’alcalde, Josep Monràs. El PSC de Mollet va criticar que en aquestes concentracions s’havien produït greus insults contra l’alcalde.

La formació lamenta  en el comunicat  que aquest conflicte, per la ubicació d’un centre de culte al barri de l’estació de França, “porti enquistat més de sis anys, i no s’hagi fet cap pas des del govern municipal per trobar una solució”.

“Davant les darreres accions de protesta de la comunitat Al-Huda, consistents en concentrar-se davant el domicili de l’alcalde, considera Mollet En Comú que no és la manera correcta d’actuar,  i no hi dona suport”, diuen.

Així  mateix, Mollet en Comú denuncia l’ús d’aquests fets “per a fer electoralisme, per part del govern”. “És una qüestió de drets i deures. Fer-ne un ús d’aquest tipus, és una gran irresponsabilitat. Afegit a això, i encara més greu, és l’intent permanent d’intentar confrontar i enfrontar, la ciutadania molletana, malmetent la convivència a la nostra ciutat, i establint diferències entre ciutadans”, reflexionen des de la formació.

Mollet en Comú recorda que el conflicte “malauradament no és nou, sinó que fa anys, ja es van produir situacions d’enfrontament i inclús de pressió i amenaça als grups de l’oposició que reclamaven en aquest assumpte: transparència, diàleg i compliment de drets i deures per tothom. Ja en aquell moment, el govern de la ciutat i l’alcalde, separava entre bons veïns i mals veïns, quan es referia als diferents col·lectius que tenen veu en el conflicte”.

Mollet en Comú pensa que amb  la tramitació del nou planejament urbanístic (POUM) de la ciutat, “hi havia l’oportunitat de trobar una sortida a aquesta situació, però no ha estat així, sinó que el POUM reforça el problema” i informen que han presentat dins el paquet d’al·legacions, una relativa als equipaments, i en concret als usos religiosos. “No es tracta de cap defensa de la religió, però sí dels drets que la normativa catalana atorga i estableix en aquest sentit”, aclaren al comunicat.

Concretament han presentat el següent text dins les al·legacions: “Pel que fa als usos religiosos, cal garantir que la Llei 16/2009  i el Decret 94/2010 de centres de culte es puguin desenvolupar a Mollet sense restriccions que comportin una vulneració a la llibertat de culte, com dissortadament ha succeït anteriorment a la nostra ciutat. En aquest sentit, cal suprimir la restricció d’ús religiós de l’article 81.3 de les NNUU, que no l’admet en blocs plurifamiliars reculats”

Mentre s’espera la resposta a aquesta qüestió per part de l’equip redactor del POUM, Mollet en Comú, opina que el desitjable és “que el diàleg i l’entesa fossin el camí a seguir entre la comunitat islàmica Al Huda i els representants del govern molletà”.