La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès demana que Mollet tingui un punt de vacunació de Covid-19

El CAP de Plana Lledó deixa de vacunar

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès ha demanat en un comunicat al CatSalut i a l’Ajuntament de Mollet que adeqüin un espai per continuar vacunant de la Covid-19 a Mollet. Avui dilluns s’obre al Palau d’Esports de Granollers un gran centre de vacunació comarcal motiu pel qual la setmana passada Salut va anunciar que tancaria diversos centres de vacunació locals del Vallès Oriental, entre ells el del CAP de Plana Lledó a Mollet.

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès justifica el manteniment d’un punt de vacunació a Mollet perquè “S’ha de tenir en compte que hi ha moltes persones amb dificultats per desplaçar-se, fins i tot dins del nostre municipi. Seria millor vacunar en els CAPS, però amb més personal, per tal de no saturar-los”.

La plataforma explica que aquesta petició es fa davant la decisió del CatSalut “de centralitzar les vacunes en el pavelló d’esports de Granollers, a Santa Perpètua i pròximament a Sant Celoni, deixant així de vacunar a la ciutat de Mollet”

D’altra banda, davant de l’extensió actual de la pandèmia, adverteixen que els ambulatoris “estan desbordats i els sanitaris estan vivint uns dies horribles”. “Per això demanem comprensió, paciència, per tal de no agreujar la situació i que mirem d’evitar saturar els CAP per malalties lleus o que puguin esperar”, comenten. “Hi ha molts sanitaris de baixa, sigui per Covid-19 o altres malalties i CATSALUT no fa contractes de substitució”, expliquen.

“Demanen i demanem, una vegada més, al Departament de Salut de la Generalitat, un augment de metges i d’infermeria i més recursos. El personal està cremat”, conclouen des de la plataforma.